Ekran Kartı Chipsetinde Arıza Sorunu

weirdcore

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartım görüntü vermiyordu, servise göndermiştim ve bugün geri geldi. Chipset çalışmıyor diye not düşmüşler ve tamirini yapmamışlar. Chipset tamiri zor mu yapılıyor ve maliyeti ne kadardır, yenisi almak mı daha mantıklı?

Çip değişimi yapılacak. Daha önce bozulan anakartımın CPU çipinde sorun vardı değiştirtmiştim. 200 civarı istemişlerdi. Maliyeti ne kadar olur bilmiyorum. Çipin fiyatı + ortalama 200 lira ister. Daha fazla da isteyebilir. Ustanın keyfine kalmış bir durum. Herkes yapamaz. Bir çip uzmanına götür. 6 ay garanti çok bile. İlk 1 ay içerisinde bozulmazsa kolay kolay bozulmaz tekrar. Teslim alacağın yerde yarım saat test yaparsın. Fırınlama dedikleri bir işlem daha var, ama tutma ihtimali düşük onun. İlk önce onu yaparlar genelde değişime girmeden önce. Ücret almaz onun için senden. Ama teknik servis onu denemiş olabilir. Yazdığım gibi pahalı bir işlem değil, -çipin fiyatı hariç.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı