Merhaba havalar sıcak ve ekran kartım çok ısınıyor. Boşta 55-60 derece gibi rakamlara geliyor. Oyun girince çok ısınıyor PC donuyor oyun kapanıyor. Fan hızını 100 yaparsam fan ömrü azalır mı? Bir sorun çıkar mı?
Fanın ömrü azalır fakat ekran kartının soğuk çalışmasından daha önemli değil. Yüzde seksen veya doksan civarında tutmaya çalışmanız fanın ömrü açısından daha makul olur.
Pc kapanacak kadar ısınması normal değil. Kasa içi havalandırmanızı iyileştirmeyi deneyin, yapamıyorsanız bilgisayar kapanmasındansa fanların ömrünün azalması iyidir.
Merhaba havalar sıcak ve ekran kartım çok ısınıyor. Boşta 55-60 derece gibi rakamlara geliyor. Oyun girince çok ısınıyor PC donuyor oyun kapanıyor. Fan hızını 100 yaparsam fan ömrü azalır mı? Bir sorun çıkar mı?
Sisteminizi tam olarak yazar mısınız? Sistemi tam olarak ne zaman aldınız? Kasanizin modeli nedir? Dediklerine cevap yazın eğer bir yol bulamazsak karta undervolt yapmak en mantıklısı.
PC kapanacak kadar ısınması normal değil. Kasa içi havalandırmanızı iyileştirmeyi deneyin, yapamıyorsanız bilgisayar kapanmasındansa fanların ömrünün azalması iyidir.
Merhaba dediğim gibi CS:GO'da 5dk falan oynadıktan sonra ekran donuyor oyundan atıyor, hatta PC kilitleniyor. Tek çare şalteri kapatmak oluyor. Kasa hava akışı nasıl desem fena değil, ama ben kasayı yan kullanıyorum yan kapağı açık şekilde.
Merhaba dediğim gibi CS:GO'da 5dk falan oynadıktan sonra ekran donuyor oyundan atıyor, hatta PC kilitleniyor. Tek çare şalteri kapatmak oluyor. Kasa hava akışı nasıl desem fena değil, ama ben kasayı yan kullanıyorum yan kapağı açık şekilde.