Ekran kartı fanı son devirde dönüyor ve bilgisayar açılmıyor

alperen262012

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık yarım saat önce bir aptallık yapıp bilgisayar çalışırken 2.5 inçlik laptop HDD'sini montajlamaya çalıştım. Kısa süreliğine ekran kartının üzerine koydum, yaklaşık 2 saniye sonra fanlar son devirde dönmeye başladı ve ekrana görüntü gelmedi, ekran kartının içini açıp fanlarını temizledim ve termal macunu yeniledim. Sorun devam ediyor. Sanırım HDD'nin titreşimi yüzünden kart kısa devre yaptı, bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hdd kasası alüminyum olduğu için yapmış olabilir mi? Bilmiyorum ama titreşim yüzünden kısa devre diye bir şey hayatta duymadım. Ekran kartınızda back plate var mı? Kısa devre olduysa tamirciye götüreceksiniz, belki tamir edilebilir. Fanın son güç çalışması fazla ısınması demek. Bu da yüksek amper çekince olur. Eğer GPU da sıkıntı yoksa muhtemelen mosfet sürücülerde, opamplarda sıkıntı olmuş olabilir.

Hocam hdd kasası alüminyum olduğu için yapmış olabilir mi? Bilmiyorum ama titreşim yüzünden kısa devre diye bir şey hayatta duymadım. Ekran kartınızda back plate var mı? Kısa devre olduysa tamirciye götüreceksiniz, belki tamir edilebilir. Fanın son güç çalışması fazla ısınması demek. Bu da yüksek amper çekince olur. Eğer GPU da sıkıntı yoksa muhtemelen mosfet sürücülerde, opamplarda sıkıntı olmuş olabilir.
Olabilir Hocam elektrik konusunda gerçekten bilgisizim mosfet sürücüsü falan ne demek bilmiyorum,fansız bir şekilde taktığımda çip ısınmıyor ,modeli Asus gtx 750 eğer çok pahalı birşey tutacak gibiyse yaza kadar onboard takılayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı