Ekran Kartı Fanının Devrini Arttırmak Zararlı mıdır?

rastlantı mı yoksa yaz sıcaklarından dolayı mı bilemiyorum, birkaç aydır bilgisayar direkt kapanıyor(özellikle oyunlarda, nadiren oyun açık değilken bile) ve birkaç saniye sonra kendiliğinden açılıyor. Olay günlüğüne baktığımda Kernel Power 41 63 hatası yazıyor.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ekran kartı ve güç kaynağınızın marka/modeli ve özellikleri nedir acaba?

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ekran kartı ve güç kaynağınızın marka/modeli ve özellikleri nedir acaba?

Güç kaynağım Cooler Master Thunder 600W, Cooler Master K380 kasasıyla birlikte gelmişti, ekran kartım ise MSI GTX 1060 6G.

Bu arada yazmayı unuttum, fanı hala 100%'e alamıyorum. Kullanıcı fan ayarlarından bile. Hangi hıza alırsam alayım 36%'ya dönüyor.

Daha önce anlatıldıysa da ben göremedim ama MSI Afterburner programında "seçenekler" menüsünde, "manuel fan kontrolü" kısmını açmanız lazım. Ardından grafik üzerinde istediğiniz bir fan eğrisini belirleyerek (genelde %40 ile başlatır Afterburner) tamam dedikten sonra ilk arayüzde "uygula" butonuna basmanız gerekir - yoksa fan eğrisi uygulanmaz. Arayüzdeki saat hızları vs ile beraber 1'den 5'e kadar bir programa yaptığınız değişiklikleri kaydedin ki Afterburner açıldığında otomatik olarak belirlediğiniz fan ayarları aktif hale gelsin. Son olarak sol tarafta "açılışta uygula" led'ine de basmayı unutmayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı