Ekran kartı fanları PC açılışında hızlı dönüyor

ASUS ROG 1660 Ti ekran kartıyla aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ama ilginç olan şey arkadaşımdaki z390 anakart ve i5 9600k işlemcili sistemde aynı ekran kartıyla böyle bir sorun yaşamıyor. pc yi açıyor fanlar hiç hızlanamdan ekrana görüntü 2 saniye içinde geliyor. benim b450 anakart ve r5 3600 işlemcili sistemimde 10 saniye boyunca ekran kartı fanı son hızda dönüyor ve fanlar yavaşladığı anda ekrana görüntü geliyor. arkadaştaki anakart tuf z390 pro gaming, bendeki anakart tuf b450 pro gaming

O sorun bende de var çözümü nedir hala bulamadım. Ekran kartı fanı ful devirde dönüyor bir kaç saniye fan sesi kesildiği vakit ekrana görüntü geliyor işin garip bir yanı ise ekran kartı fanı ful devirde çalıştığı zaman klavye ve mouse ışıkları da yanmıyor ne zaman fan hızı kesildiği zaman görüntü gelmeden önce klavye ve mouse ışık geliyor daha sonra görüntü geliyor sistem açılıyor. Bu bir sorun mu yoksa özelliği mi böyle bilmiyorum. Eski ekran kartım varken böyle olmuyordu mesela.

Benimde imzamdaki sistemdeki MSI RTX2080 Super kartın fanları açılışta 2-3 sn dönüyor sora duruyor ses seda yok ondan sonra :DD

Benimde imzamdaki sistemdeki MSI RTX2080 Super kartın fanları açılışta 2-3 sn dönüyor sora duruyor ses seda yok ondan sonra :DD
pc yi kapatıp güç kaynağının düğmesini de kapatıp 30saniye bekledikten sonra gücü açıp bilgisayarınızı açar mısınız? bu şekilde kaç saniye boyunca ekran kartı fanları son hızda dönüyor bir bakıp buraya yazabilir misiniz?

ASUS ROG 1660 Ti ekran kartıyla aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ama ilginç olan şey arkadaşımdaki z390 anakart ve i5 9600k işlemcili sistemde aynı ekran kartıyla böyle bir sorun yaşamıyor. pc yi açıyor fanlar hiç hızlanamdan ekrana görüntü 2 saniye içinde geliyor. benim b450 anakart ve r5 3600 işlemcili sistemimde 10 saniye boyunca ekran kartı fanı son hızda dönüyor ve fanlar yavaşladığı anda ekrana görüntü geliyor. arkadaştaki anakart tuf z390 pro gaming, bendeki anakart tuf b450 pro gaming
Sorun değil kardeşim bu sistemden siteme değişiyor

Konuyu hortlatacağım fakat aynı sorunu ben de yaşıyorum. Şöyle ki 2 farklı sistem kurulu.
1. sistem:
AMD Ryzen 2700X.
MSI B450 Tomahawk üzerine kurulu.
2. sistem:
AMD Ryzen 3600.
MSI B450 Gaming Plus Max üzerine kurulu.

Ekran kartı ASUS TUF 3 Gaming GTX 1660 A6G modeli ve 2 sistemde de BIOS ve sürücüler en güncel versiyonlarında kurulu.
1. sistemde takılı iken ne açılışta ne de kullanım esnasında fanlar ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım.
2. sisteme taktığımda ise bilgisayarı ilk açtığımda BIOS ekranına gelene kadar fanlar tam performans çalışıyor.
Şimdi bu mevzu ekran kartından diyemiyorum. Çünkü 1. sistemde böyle bir şey olmuyordu. Konu hakkında bilgisi olan birisi var ise yazabilir mi acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı