Ekran kartı fanlarım tam devirde çalışmıyor

Lufikado

Kilopat
Daha fazla  
aaaaa.png

Ekran kartımın fazla ısındığını fark edip fanları çalışıyor mu diye baktığımda RPM'in düşük olduğunu fark ettim. Yükseltmeyi denediğimde ise maksimum 100 RPM artırıp aynı şekilde devam ediyor. Böyle bir sorunla karşılasan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Ayarladığınız dereceye göre fan RPM değeri de o şekilde artacaktır. Ayrıca sağ üstte uygula yaptığınıza emin olun. Ve Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 66
48 derece bir sıcaklık değeri değil ki, niye çalışsın fan FurMark testine sokabilirsiniz denemek için.

48C cok fazla ısındığı anlamına gelmez.

Bu boştaki sıcaklığı. Oyunda iken 89-90 derecelere kadar çıkıyor.
Hatta 91'i görünce oyunu kapattım zarar gelebilir diye.

Ekran kartı modeli nedir? Ayrıca 89-90 derecelere çıktığında ayarladığınız fan RPM hızında dönmüyor mu? Açıkçası o derecelere çıkamaz diye düşünüyorum. Temp Limit değerine ulaşınca kart kendi özelliklerini otomatik olarak kısıyor ve o derecede kalıyor.

Ayarladığınız dereceye göre fan RPM değeri de o şekilde artacaktır. Ayrıca sağ üstte uygula yaptığınıza emin olun. Ve Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.
Attığın fotoğraftaki işlemi öncesinde yapmıştım zaten. Ayarlarımı da kaydediyorum her seferinde.
Ekran kartı modeli nedir? Ayrıca 89-90 derecelere çıktığında ayarladığınız fan RPM hızında dönmüyor mu? Açıkçası o derecelere çıkamaz diye düşünüyorum. Temp Limit değerine ulaşınca kart kendi özelliklerini otomatik olarak kısıyor ve o derecede kalıyor.
Asus Strix OC 4GB modeli ve şöyle oluyor. mesela 85 derecede %85 devirde çalışması gerekirken RPm 450 gibi rakamlarda gösteriyor. Sadece Radeon değil diğer programlardan da baktım.

Attığın fotoğraftaki işlemi öncesinde yapmıştım zaten. Ayarlarımı da kaydediyorum her seferinde.

Asus Strix OC 4GB modeli ve şöyle oluyor. mesela 85 derecede %85 devirde çalışması gerekirken RPm 450 gibi rakamlarda gösteriyor. Sadece Radeon değil diğer programlardan da baktım.
MSI Afterburner programını kullanıyorsan oradan da fan ayarı yaparsan iki program çakışıyor. Yani Radeon programından ayar yapıp kaydedip sonra MSI Afterburner programını açıp oradan fan ayarı yapıyorsan MSI Afterburner üzerinden yaptığın ayarlar durabilir. Ayrıca Asus Strix fakat RX 570 mi RX 580 mi ? Asus Strix iyi soğutmalı model olarak bilinir genelde ve o tarz sıcaklık değerleri alman oldukça fazla gözüküyor. Kullandığın kasa modeli nedir ? Kasanın hava akışı nasıl ? Kasanın yan tarafı açık bir şekilde de sıcaklık değerlerini test ettin mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı