Ekran kartı fanlarını yüksek hızda kullanmak zararlı mı?

Emirates666

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ekran kartım çok ısınıyor ben de fan hızını yükselttim. 25 derece etki etti ama bu fanlara zarar verir mi?

25 derece etki edecek kadar fark olduysa çok yavaş kullanıyordun sanırım, zira standart kullanımdaki fan devriyle fan hızı yükseltmesi arasında 25 derece kadar fark olacağını sanmıyorum.

Zararı olmaz. Sadece ses rahatsız edebilir.

25 derece etki edecek kadar fark olduysa çok yavaş kullanıyordun sanırım, zira standart kullanımdaki fan devriyle fan hızı yükseltmesi arasında 25 derece kadar fark olacağını sanmıyorum.

Yok otomatik ayarda kullanıyorum ekran kartım 80 dereceydi fan hızını %85 yaptım 67, 64 derece oldu.
Zararı olmaz. Sadece ses rahatsız edebilir.

Kulaklıkla oynuyorum sorun olmaz fanlara bir şey olmazsa sıkıntı yok.

Yok otomatik ayarda kullanıyorum ekran kartım 80 dereceydi fan hızını %85 yaptım 67, 64 derece oldu.

Kulaklıkla oynuyorum sorun olmaz fanlara bir şey olmazsa sıkıntı yok.
En fazla çok uzun süre kullanımda (1-2 yıl) fan ses çıkarmaya başlar veya bozulur ama sıkıntı değil, fan ucuz bir şey ve halledilir. GPU'nun ısınmasından iyidir.

Onu denemedim bir deneyeyim bakalım. Aslında kartın soğutması iyi ama otomatik mod nedense en fazla %57 de çalıştırıyor fanı.
Bazı kartlar görünüş olarak soğutması üst düzeymiş gibi gözüküp aslında tasarımsal hatalardan ötürü ısınan modeller olabiliyor. Kartın modeli nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı