Onboard ekran kartı kullanmak zararlı mı?

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım oyunlarda vs. kapanıyordu. Chipset arızası dediler ve NVIDIA ekran kartını devre disi birak dediler. Sadece intel kullanımını onerdiler. Öyle yaptım ve kapanma bitti fakat kafama şu takıldı; bu bilgisayara zarar verir mi? Yani onboard ekran kartı anakartı yakar mi? Bir sorun olur mu?
Zaten bir çok durumda NVİDİA ekran kartın varken bile onboard kullanıyordun yüksek ihtimalle. Sıkıntı olmaz bence.

Tam olarak yazar mısınız? i7 7. nesil olan birçok işlemci var.

CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ​

Dahili ekran kartını kullanıyor olursunuz. Yani işlemci içine entegre edilen. HD4600 ile BF1'i 25 FPS'te oynadım ama zararı olmadı.
Ne kadar süre oynadınız?
Anakartınız ve işlemciniz yansın da yenisini alın diye özellikle koydular(!). Hayır hiçbir zararı yok. Olsa neden koysunlar?
Hocam zaten internet ve normal kullanimda okey ama ben ekstra lol tft atmayi dusundum o zaman zarar verir mi?

Core i7 6700HQ 2.6GHz​

Ne kadar süre oynadınız?

Hocam zaten internet ve normal kullanimda okey ama ben ekstra LoL TFT atmayi dusundum o zaman zarar verir mi?

Yok hiçbir zararı olmaz tek sorun yüksek sistem isteyen oyunlarda FPS'iniz çok yerlerde olur BF5 RDR2 vs ama LoL vb oyunlarda hiçbir sorun yaratmaz bir de entegra kartınız galiba HD 530 olması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı