Ekran kartı fiyatları düşer mi?

Mert Karakuş

Hectopat
Katılım
8 Aralık 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben Eylüle kadar bu sistemi toplamak istiyorum. Hazır birikmiş 700 TL var ve ekran kartı fiyatları arttı. Ben de sömestrda ekran kartını alacağım. Sizce ekran kartı o zamana kadar fiyatları düşer mi? Yani sistemi şimdi alıp ekran kartını sonra alacağım. Cevaplarınızı bekliyorum. Almak istediğim kart RX 580 veya GTX 1060.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok da umutlanmamak lazım doların durumu malum bu şartlarda biraz zor...
 
Bence çok da umutlanmamak lazım doların durumu malum bu şartlarda biraz zor...
Bunun dolarla pek bir ilgisi yok. Mining yapan arkadaşlar piyasada ne kadar ekran kartı varsa aldı, piyasada kart kalmadığı için fiyatları uçtu. Ayrıca dolar pahalı değil, Türk Lirası değersiz.
 
Alınacak olan kartlar sonuç olarak dolar üzerinden alınacağından açıkçası satıcılar açısından TL'nin değerli mi değersiz mi olduğunun bir önemi yok :) Mining kısmına da gelirsek mining işi yapan arkadaşlar zaten oyun bilgisayarlarında yer alan serilerle uğraşmıyorlar onların serileri daha değerli... Ne kadar performans o kadar çok kazanç ;)
 
@poyraz_42 Hayır tam tersine, ETC madeniliği için AMD RX 400 ve 500 serisi, Zcash madenciliği için Nvidia GTX 1000 serisine yöneliyorlar.
@Silinen üye Daha kaç defa anlatacağım bilmiyorum ancak, piyasanın bu halde olmasının nedeni Amerika'nın ve Avrupa'nın ekonomisinin ($ ve €) Türkiye ekonomisine oranla daha güçlü olması. Yani fiyatların bu denli yükselmesinin nedeni Dolar ve Euro artışı değil, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi. Bunun da nedeni belli zaten.
 
Arkadaşlar ben eylül'e kadar bu sistemi toplamak istiyorum. Hazır birikmiş 700 TL var ve ekran kartı fiyatları arttı. Ben de sömestrda ekran kartını alacağım. Sizce ekran kartı o zamana kadar fiyatları düşer mi? Yani sistemi şimdi alıp ekran kartını sonra alacağım. Cevaplarınızı bekliyorum. Almak istediğim kart RX 580 veya GTX 1060.

Yıl 2021, 1660 Ti neredeyse 7 bin lira: 3
 

Geri
Yukarı