Ekran kartı gündelik kullanımı ne kadar etkiler?

AhmetheRiperino

Centipat
Benim 4 GB RAM, i5 3570'li bir sistemim var. Sorum şu, RX 560 ekran kartı aldiğimda gündelik kullanımda ne kadar performans farkı oluşur? Mesela LOL oynarken alt taba giriyorum ya da Google girmeye çalışıyorum bilgisayar birden yavaşlıyor, 20 saniyede açıyor Google'u bunlar düzelir mi?

Şu an harici bir ekran kartınız yok, dahili GPU ile kullanıyorsunuz değil mi? Oyunları RX 560 ile oynayacağınız için etkisi olacaktır fakat tüm sorunlarınız aniden bitecek diyemeyiz. Oyun altta açıkken işlemciniz çoklu işlemlerde yetersiz kalıyor da olabilir. RAM takviyesi de öneririm.

Benim 4 GB RAM, i5 3570'li bir sistemim var. Sorum şu, RX 560 ekran kartı aldiğimda gündelik kullanımda ne kadar performans farkı oluşur? Mesela LOL oynarken alt taba giriyorum ya da Google girmeye çalışıyorum bilgisayar birden yavaşlıyor, 20 saniyede açıyor Google'u bunlar düzelir mi?
Alt tab yapma ile bildiğim kadarıyla ekran kartının alakası yok. Oyun içinde FPS'in artacak o kadar.

Hocam muhtemelen işlemci ve RAM ile alakalı sizin sıkıntınız. LoL RAM kullanıyor, üstüne 1 sekmede 600 MB kadar RAM kullabilen Chrome'u açıyorsunuz, ama sizde 4 GB RAM var. İşlemci değiştirecek bütçeniz varsa değiştirilebilir, yoksa 4 GB, sistemdeki RAM'ın aynısından öneriyorum.

Hocam muhtemelen işlemci ve RAM ile alakalı sizin sıkıntınız. LoL RAM kullanıyor, üstüne 1 sekmede 600 MB kadar RAM kullabilen Chrome'u açıyorsunuz, ama sizde 4 GB RAM var. İşlemci değiştirecek bütçeniz varsa değiştirilebilir, yoksa 4 GB, sistemdeki RAM'ın aynısından öneriyorum.
Islemci kisitlamaz. Bende bir onceki nesilden i5 2500K var. SSD + 16 GB RAM ile canavar gibi. Iki oyun acsam bile (denedim ☺) alt tab ile aninda masaustune donup 2 saniyede tarayici aciyor. Problemi RAM ve HDD. Zaten islemciyi degistirmesi demek anakarti degistirip yeni anakarta DDR4 RAM de almasi demek. Sistemi sifirdan kurmus olacak.

Ekran kartı farkını basit bir internet tarayıcısı kullanırken dahi hissedersiniz. Bunun dışında işlemciniz gündelik işler için idare edebilir gibi görünüyor. Fakat ram takviyesine ihtiyacınız var.

Sorunun tamamen düzelmesini istiyorsanız ekran kartının yanında RAM ve SSD takviyesi de yapmanız gerekecek. Sistemde şuan çok kötü olmayan bir ekran kartı varsa ekran kartına gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı