Ekran kartı hariç 12000 ₺ sistem önerisi

Merhabalar, ekran kartı hariç monitör dahil bir sisteme ihtiyacım var. Hepsi için bütçe 12000 ₺.

Monitör IPS olursa sevinirim.

Ekran kartı RTX 2070 olacak.

1080P ise.

5600X + B550-E + HyperX Fury RGB 2 adet.

Oyun ağırlıklı aldığını var sayıyorum o yüzden 5600X. Ekran kartı olarak 3060 Ti olmasa bile 3060'ı beklemek daha mantıklı.

1080P ise.

5600X + B550-E + HyperX Fury RGB 2 adet.

Oyun ağırlıklı aldığını var sayıyorum o yüzden 5600X. Ekran kartı olarak 3060 Ti olmasa bile 3060'ı beklemek daha mantıklı.
Ekran kartını 2. Elden alacağım.
Arkadaşlar 12000 TL'ye 3060 Ti falan alabileceğimi biliyorum. Ekran kartını 2. el tanıdıktan alacağım için geniş bir bütçe ayırdım. Yani ekran kartı hariç sistemin daha ucuz tutmasının bir sakıncası yok.

Benim için ucuz olması problem değil. Ben sistem tavsiyesi bekledikçe insanlar 3070 3060 Ti önerisi yapıyor ilginç.

Zaten bütçeyi aşmayacağı için olabildiğince kaliteli parçalar seçmeye çalıştım. Tam ne kadar tutuyor hesaplamadım ama bütçenin kesinlikle altında kalacaktır 😀

Edit: Sistemi 2 adet RAM alınacak şekilde hesaplandığımda 6400TL tutuyor.

2.8K ayırdım neredeyse.

QHD alternatif;
@Samotne Ciasteczka seni çok rahatsız ediyorum ama...
Yok yok, zaten Discord çökmüş, YouTube çökmüş. Yapacak bir şeyim yok XD.

Zaten bütçeyi aşmayacağı için olabildiğince kaliteli parçalar seçmeye çalıştım. Tam ne kadar tutuyor hesaplamadım ama bütçenin kesinlikle altında kalacaktır 😀

5600X ve B550 bir sistem ne kadar tutar? Yazmayı unutmuşum ama depolama birimine gerek yok. Eski kasadan takacağım. Bir de beyaz bir kasa olursa iyi olur.

5600X ve B550 bir sistem ne kadar tutar? Yazmayı unutmuşum ama depolama birimine gerek yok. Eski kasadan takacağım. Bir de beyaz bir kasa olursa iyi olur.
Eski kasada SATA veya M2 bir SSD varsa onu almayabilirsin ama eski sistemden buna HDD takacaksan bence üstüne bir M2 SSD de al büyük faydası olur.

5600X ve B550 de 10000TL bandına toplanır ama o işlemci bana hiç mantıklı gelmiyor. İşlemci tabi güçlü ama neredeyse fazladan 3500TL ödemeye değecek bir fark da yok diye düşünüyorum.

Kasa olarak ise bence hoşunuza giden herhangi bir beyaz kasayı seçebilirsiniz. Tabi hava akışına da dikkat edin.

Eski kasada SATA veya M.2 bir SSD varsa onu almayabilirsin ama eski sistemden buna HDD takacaksan bence üstüne bir M.2 SSD'de al büyük faydası olur.

5600X ve B550'de 10000TL bandına toplanır ama o işlemci bana hiç mantıklı gelmiyor. İşlemci tabii güçlü ama neredeyse fazladan 3500TL ödemeye değecek bir fark da yok diye düşünüyorum.

Kasa olarak ise bence hoşunuza giden herhangi bir beyaz kasayı seçebilirsiniz. Tabi hava akışına da dikkat edin.

860 Evo SSD ve 1 TB HDD var. İşlemci 10600K'da olabilir problem değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı