Kimse bana uyduruyor da demedim?
Ayrıca size demedim,
@MonsterTR2 isimli arkadaşa yazdım.
+Olarak Türkçe de ekleyeyim.
Öncelikle, "Yani uydurmuyorum" bir savunma cümlesi, öyle olduğunu düşünmeden, böyle bir cümle kurmak günümüz teknolojisinde pek mümkün değil.
Ayrıca, o arkadaşa yazdığınızı, yaptığınız alıntıdan görebiliyorum ancak açık bir forumdayız ve eksik verdiğiniz bilgiyi tamamlıyorum, size yanıt gelmesinden daha doğal bir şey yok. Devamında da, aslını öğrenmek istediğim bir soru sormuşum, ki yine gayet olağan bir durum. Yanlış yerlere takılıyorsunuz.
Konuya gelirsek;
İlk videoda verilen
benchmark skorlarına göre,
sadece uzatma kablosu kullanılması dolayısıyla ortalama
%20,
Türkçe olarak verdiğiniz video da ise 45'ten 41'e 4
FPS yani, yaklaşık
%9 'luk
ütopik derecede büyük performans kayıpları var.
Diğer 2 videoyu detaylıca izlemedim çünkü herhangi bir test sonucu vs. göremedim, yalnızca nasıl takıldığını gösteriyorlarmış gibi geldi. Sanırım sadece cevabınız kalabalık görünsün diye attınız. Eğer öyle değilse ve aradaki konuşmalarda bu konu hakkında yorum varsa kusura bakmayın,
tamamen benim hatam dinlemem gerekirmiş. Öyle değilse de bir daha alakasız videolar atmamanızı temenni ederim.
Şimdi her şeyden önce, sizin vermiş olduğunuz
%2-3'lük herhangi bir dayanağı olmayan rakamla, o rakamları dayandırdığınız videolardaki uçuk farkları geçtim.
Size şunu sorayım, ne düşündüğünüzü merak ettim. Sizce sadece böyle bir aparat ile başka hiçbir
değişken olmadan bu denli absürt performans kaybı yaşamak mümkün mü?
Öncelikle, gerçekten çok dandikleri veya ürünlerin ilk versiyonları vardır, onları bilemem. Ben, eli yüzü düzgün, Phanteks, CM gibi markaların ürünlerinden (v2), yani standart olması gereken bir kaliteden bahsediyorum. Öncelikle onu belirteyim.
Şimdi, soruyu siz içinizden cevapladıysanız, bir de ben cevaplayayım.
Öncelikle türkçe kaynaktaki videoda kullanılan uzatıcı CM'nin ilk versiyonu, sorunları olabildiğini duymuştum, ne kadar iyidir bilemem ama onu geçtim testi yapan arkadaş ekran kartını üstteki slota takmaktan, hatta videoya test sonuçlarını eklemekten aciz. O nedenle sağlıklı bir yorum olamayacağından sadece birinin lafına güvenerek üstünde durmanın manası yok.
Özellikle üstünde durulacak konu olan, ilk videoyu gerçekten anladıysanız veya dinlediyseniz, testler cam kapalı şekilde yapılmış ve o kasada cam kapalıyken ekran kartının cama temas etmemesi bile mucizeyken (11:25'e bakabilirsiniz), o kapalı yerde nasıl ısınmadan çalışacak o kart? Çalışamamış zaten.
Sonuç olarak, elinizde yukarıda paylaşmış olduğum cinsten, profesyonel ortamda yapılmış ve
değişkenlerin olmadığı bir video mevcut ise hala bekliyorum. Her ne kadar bu
kanıtları sunsam da, kendim
bizzat kullanıp böyle bir
performans kaybı yaşamasam da, bir ihtimal bazı kişilerin yaşamış olabileceğini savunduğunuzu düşünmek ve eğer varsa böyle bir durum ben de öğrenmek istiyorum.
Belki farkına varılır diye böyle uzunca yazdım, eğer hala makul bir kanıt olmadan aynı durumu diretecekseniz, rica ediyorum hiç zahmet etmeyin, zamanımıza yazık.
İyi forumlar.