Ekran kartı için uzatma aparatları ve farkları

Burak.bodur

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben kendime Custom bir kasa yapmak istiyorum, bunun için de ekran kartını uzatma ile başka yere taşımam gerekiyor. Şimdi sorun bu noktada başlıyor. Piyasada 50TL ile 500 TL arasında fiyatlar var, rengi siyah olanlar 500, gri olanlar 50 ile 100 arası. Bu 500TL'lik ürünlerin bir artısı var mı?

Bir de piyasada Molex'li (ek Power girişli) olanlar var. Ekran kartına zaten güç kablosu gidiyor, Molex'e gerek var mı? Molex'li ya da Molex'siz bana oyun oynarken performans sorunu yaşatır mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Cidden kafam çorba oldu, internette bu Molex girişinin ne işe yaradığına dair açıkcası elle tutulur bir bilgi bulamadım. 500 liralık ve 50 liralık arasında renk haricinde performans olarak bir fark var mı, FPS düşüşü yaşar mıyım? Bende 1 adet 980 Ti ekran kartım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk: Ucuz etin yahnisi olmaz.
Yahudi: Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
Ermeni: Ucuz her zaman pahalıdır.

Tabi ki farkları var, tabi ki performans açısından fark yaratır.

Buyrun, videoyu inceleyebilirsiniz;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle; 3:14
“There’s no performance loss, whatsoever with these cards... Use them, it’s not gonna effect your performance whatsoever.”

Şu videoda da birbirinden farklı 15 kablonun kıyaslaması mevcut;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kendim de, 1070 ile Phanteks’in kitini kullanıyorum ve herhangi bir performans kaybı gözlemlemedim.

Ya da anakartınıza.
Fakat kaliteli alırsanız performans düşmesi.
%2-3 arasında olur ve zararı olmaz.
Bu kadar yüksek bir performans kaybı yok. Asıl o kadar olsa kayıp zararı olurdu diye düşünüyorum.

Bir youteber metrelerce takıyordu ama neredeyse kayıp olmuyordu o adar kısada imkansız.

Markaların açıkladığı değeri söylüyorum ben sana.
Yani uydurmuyorum.
Ve artı olarak mesafeden dolayı değil, harici bir kablodan bağlandığı için.
Performansın düşmesi mesafesinden değil bağlı olduğu kablodan dolayı.
Direkt anakarta bağlamak var, kabloyla bağlamak var.

Markaların açıkladığı değeri söylüyorum ben sana.
Yani uydurmuyorum.
Ve artı olarak mesafeden dolayı değil, harici bir kablodan bağlandığı için.
Performansın düşmesi mesafesinden değil bağlı olduğu kablodan dolayı.
Direkt anakarta bağlamak var, kabloyla bağlamak var.
Kimse size uyduruyorsunuz demedi. Kaynak gösterir misiniz, markaların açıkladığı değerlere dair? Ben bilmiyorum, görmek isterim.
Ayrıca kabloya bağlı olduğu gibi mesafeye bağlı olarak kayıplar da yaşanır.
Benim söylediğim şeylerin tümünün kaynakları yukarıda mevcut. Sizden de açıklayıcı bir cevap bekliyorum.
"Öyle olur, böyle olur." değil, "Buradaki verilere göre böyle olur."

Kimse size uyduruyorsunuz demedi. Kaynak gösterir misiniz, markaların açıkladığı değerlere dair? Ben bilmiyorum, görmek isterim.
Ayrıca kabloya bağlı olduğu gibi mesafeye bağlı olarak kayıplar da yaşanır.
Benim söylediğim şeylerin tümünün kaynakları yukarıda mevcut. Sizden de açıklayıcı bir cevap bekliyorum.
"Öyle olur, böyle olur." değil, "buradaki verilere göre böyle olur."

Kimse bana uyduruyor da demedim?
Ayrıca size demedim, @MonsterTR2 isimli arkadaşa yazdım.

+Olarak Türkçe de ekleyeyim. :)

Kimse bana uyduruyor da demedim?
Ayrıca size demedim, @MonsterTR2 isimli arkadaşa yazdım.

+Olarak Türkçe de ekleyeyim. :)

Öncelikle, "Yani uydurmuyorum" bir savunma cümlesi, öyle olduğunu düşünmeden, böyle bir cümle kurmak günümüz teknolojisinde pek mümkün değil.
Ayrıca, o arkadaşa yazdığınızı, yaptığınız alıntıdan görebiliyorum ancak açık bir forumdayız ve eksik verdiğiniz bilgiyi tamamlıyorum, size yanıt gelmesinden daha doğal bir şey yok. Devamında da, aslını öğrenmek istediğim bir soru sormuşum, ki yine gayet olağan bir durum. Yanlış yerlere takılıyorsunuz.

Konuya gelirsek;

İlk videoda verilen benchmark skorlarına göre, sadece uzatma kablosu kullanılması dolayısıyla ortalama %20,
Türkçe olarak verdiğiniz video da ise 45'ten 41'e 4 FPS yani, yaklaşık %9 'luk ütopik derecede büyük performans kayıpları var.
Diğer 2 videoyu detaylıca izlemedim çünkü herhangi bir test sonucu vs. göremedim, yalnızca nasıl takıldığını gösteriyorlarmış gibi geldi. Sanırım sadece cevabınız kalabalık görünsün diye attınız. Eğer öyle değilse ve aradaki konuşmalarda bu konu hakkında yorum varsa kusura bakmayın, tamamen benim hatam dinlemem gerekirmiş. Öyle değilse de bir daha alakasız videolar atmamanızı temenni ederim.

Şimdi her şeyden önce, sizin vermiş olduğunuz %2-3'lük herhangi bir dayanağı olmayan rakamla, o rakamları dayandırdığınız videolardaki uçuk farkları geçtim.

Size şunu sorayım, ne düşündüğünüzü merak ettim. Sizce sadece böyle bir aparat ile başka hiçbir değişken olmadan bu denli absürt performans kaybı yaşamak mümkün mü?

Öncelikle, gerçekten çok dandikleri veya ürünlerin ilk versiyonları vardır, onları bilemem. Ben, eli yüzü düzgün, Phanteks, CM gibi markaların ürünlerinden (v2), yani standart olması gereken bir kaliteden bahsediyorum. Öncelikle onu belirteyim.

Şimdi, soruyu siz içinizden cevapladıysanız, bir de ben cevaplayayım.

Öncelikle türkçe kaynaktaki videoda kullanılan uzatıcı CM'nin ilk versiyonu, sorunları olabildiğini duymuştum, ne kadar iyidir bilemem ama onu geçtim testi yapan arkadaş ekran kartını üstteki slota takmaktan, hatta videoya test sonuçlarını eklemekten aciz. O nedenle sağlıklı bir yorum olamayacağından sadece birinin lafına güvenerek üstünde durmanın manası yok.

Özellikle üstünde durulacak konu olan, ilk videoyu gerçekten anladıysanız veya dinlediyseniz, testler cam kapalı şekilde yapılmış ve o kasada cam kapalıyken ekran kartının cama temas etmemesi bile mucizeyken (11:25'e bakabilirsiniz), o kapalı yerde nasıl ısınmadan çalışacak o kart? Çalışamamış zaten.

Sonuç olarak, elinizde yukarıda paylaşmış olduğum cinsten, profesyonel ortamda yapılmış ve değişkenlerin olmadığı bir video mevcut ise hala bekliyorum. Her ne kadar bu kanıtları sunsam da, kendim bizzat kullanıp böyle bir performans kaybı yaşamasam da, bir ihtimal bazı kişilerin yaşamış olabileceğini savunduğunuzu düşünmek ve eğer varsa böyle bir durum ben de öğrenmek istiyorum.

Belki farkına varılır diye böyle uzunca yazdım, eğer hala makul bir kanıt olmadan aynı durumu diretecekseniz, rica ediyorum hiç zahmet etmeyin, zamanımıza yazık.

İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı