Ekran Kartı İle Madencilik Bitmek Üzere!

Bu islerin garantisi var mi? Siz yatirim yapmissiniz ve tahminen daha maliyetinizi cikartip kara gecemeden fiyatlarin asiri dusmesi sinirlerinizi germis. Karaborsacilar harici kimsenin zarar etmesini istemem ama gorunen koy kilavuz istemez, hizla yukseldi hizla dusuyor. Benim derdim konuda dedigim gibi sadece ekran karti fiyatlarinin normale donmesidir.
Evet sizde haklısınız. Benim demek istediğim bu bitcoin tekrar değer kazanabilirmiş.

Ne olursa olsun (hisse,para birimi) bu kadar ciddi düşüş yaparsa, o kadar'da ciddi yükseliş yapar. 1 ağustos'dan sonra yükseliş dalgası başlayacaktır. İşte o zaman alan aldı. Almadı, daha çok beklerler.
Bu arada finansçıların dediği hakikaten 1800 dolar seviyesine dikkat ederseniz düşmüş belkide 5000 dolar olur.

Bitcoin Core ve Bitcoin Unlimited olarak ayrılacak. Segwit'in 1 ağustos'da tamamlanacağı tahmin ediliyor. Konuya gelirsek, evet bence'de ekran kartları ile mining dönemi yavaş yavaş bitiyor. Sadece mining için yapılan sistemler madencilikte daha iyi çalışıyor.
Peki ekran kartı ile madencilik biterse sonra hangi cihazlarla mining yapılacak. Şu bitcoindeki antiminer cihazlarıyla mı?

Evet sizde haklısınız. Benim demek istediğim bu bitcoin tekrar değer kazanabilirmiş.

Bu arada finansçıların dediği hakikaten 1800 dolar seviyesine dikkat ederseniz düşmüş belkide 5000 dolar olur.

Daha geçen ay 2900 dolardı. 1000 dolarlık düşüş çok büyük bir rakam. 5000 dolar olması biraz zor gibi ancak 3500-4000 dolar seviyesine yükseliş yapacaktır. 1 ağustos nedeniyle herkes paralarını korkudan internetsiz ortamlara çekiyor buda Bitcoin'i iyice düşürüyor. Bankalar 1850 doların altını görmez dedi fakat ben 1700'e kadar düşer diyorum. Tabi belli olmaz.

Düzenleme: Eskiden Bitcoin bu kadar fazla tanınmıyordu ve basit ekran kartları ile rahat BTC toplanabiliyordu. Fakat şimdi Bitcoin tarlaları çok ciddi boyutlarda madencilik yapıyor, buda bizim ekran kartlarımızın toplayabileceği miktarı düşürüyor. Yine madencilik yaparsın evindeki kart ile ancak kazandığın para harcadığın elektriği karşılamayabilir. Paran varsa sende Bitcoin tarlası kur, belki güzel paralar kazanırsın.

Daha geçen ay 2900 dolardı. 1000 dolarlık düşüş çok büyük bir rakam. 5000 dolar olması biraz zor gibi ancak 3500-4000 dolar seviyesine yükseliş yapacaktır. 1 ağustos nedeniyle herkes paralarını korkudan internetsiz ortamlara çekiyor buda Bitcoin'i iyice düşürüyor. Bankalar 1850 doların altını görmez dedi fakat ben 1700'e kadar düşer diyorum. Tabi belli olmaz.
Peki bitcoinin düşmesi Etheruum ,Zcash ,Litecoin gibi altcoinlerin de değerini düşürüyor mu?

Düzenleme: Eskiden Bitcoin bu kadar fazla tanınmıyordu ve basit ekran kartları ile rahat BTC toplanabiliyordu. Fakat şimdi Bitcoin tarlaları çok ciddi boyutlarda madencilik yapıyor, buda bizim ekran kartlarımızın toplayabileceği miktarı düşürüyor. Yine madencilik yaparsın evindeki kart ile ancak kazandığın para harcadığın elektriği karşılamayabilir. Paran varsa sende Bitcoin tarlası kur, belki güzel paralar kazanırsın.
Ben de kurmak istiyorum ama üç aya kadar ancak. Bitcoin değilde fazla yüksekte gözümüz yok:D. Etherium yada Litecoin yani herhangi bir altcoin basmak istiyorum. Ama bu dediğiniz Bitcoin için geçerli mi? Yoksa altcoinlerde yakın zamanda Bitcoin kadar zorlaşacak mı?

Arkadaşlar boş iş bu. Yapanlar binlerce kart ile yapıyor asıl kazanan onlar. Sahibindene veya 2. El satım yapılan yerlere bir bakın insanlar satıyor Riglerini. Umdukları gibi olmadı çünkü. Bilgisizce başladılar. Bundan para kazanan adam satar mı ? 2-3 kart alıp madenciliğe kol sıvamayı düşünmeyin bile.

3 aya kadar ekran karti ile madencilik olayi biter. Diyelim ki asic miner aldin ve bitcoin kazmaya basladin, elektrigi bedavaya getirsen bile maliyetini cikarman 1 seneden fazla surer simdiki gidisata gore. Bu iste kucuk yatirimciya artik kazanc yok.

Arkadaşlar boş iş bu. Yapanlar binlerce kart ile yapıyor asıl kazanan onlar. Sahibindene veya 2. El satım yapılan yerlere bir bakın insanlar satıyor Riglerini. Umdukları gibi olmadı çünkü. Bilgisizce başladılar. Bundan para kazanan adam satar mı ? 2-3 kart alıp madenciliğe kol sıvamayı düşünmeyin bile.
Ne hayaller kurmuslardir girerken bu ise, ki cogu kisinin kacak elektrikle bu isi yaptigina eminim buna ragmen baktilar getirisi pek kalmadi hemen zarar etmemek icin ucuk fiyata sistemleri satmaya calisiyorlar.

3 aya kadar ekran karti ile madencilik olayi biter. Diyelim ki asic miner aldin ve bitcoin kazmaya basladin, elektrigi bedavaya getirsen bile maliyetini cikarman 1 seneden fazla surer simdiki gidisata gore. Bu iste kucuk yatirimciya artik kazanc yok.
Peki bu dediğiniz Bitcoin için. Peki altcoinlerde düşecek mi? Yani altcoinlere de mi ekran kartı yetmeyecek üç aya kadar?

Daha zamanı var onun. Tahminen 1 yıl civarı. DAG değeri henüz çok düşük. Her geçen gün artıyor ama.
Bildiğime göre yakında 4 GB olan ekran kartlarının ömrü miningde bitiyor. Peki diyelim ki üç ay sonra 6 GB 'lık ekran kartlarından aldım. Bu kartlar uzun süre getirisi olacak mı?

Zaten suanda bile ekran kartlarinin getirisi asiri dustu, birkac ay sonra kar kalmayacak.
Ekran kartları ile alakalı bir durum değil bu. Diğer cihazlarında kar oranı düştü. Bu değer ile alakalı bir şey zorluk ile değil.

Bildiğime göre yakında 4 GB olan ekran kartlarının ömrü miningde bitiyor. Peki diyelim ki üç ay sonra 6 GB 'lık ekran kartlarından aldım. Bu kartlar uzun süre getirisi olacak mı?
DAG değeri 8 GB olduğu zaman ekran kartı ile MİNİNG zarar ettirse bile yapılamaz hale gelecek. Şuan coine göre değişiyor. 3.5 GB ye yaklaşan coinler var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı