Ekran kartı ısınma sorunu

mertulas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu sorun yaklaşık 2.5-3 yıldır belirli aralıklarla devam etmekte sorun ise tam olarak şöyle mesela önceden GTA 4 gibi oyunlarda hiç sorun yaşamazken İstanbul Kıyamet Vakti adlı basit grafikli bir oyunda aniden başlıkta bahsettiğim durum ortaya çıkmaktaydı onu geçtim arada sırada PC'den açılırken uyarı sesi alıyordum ve monitör ışığı yanıp sönüyor görüntü gelmiyordu ekran kartının 6 pinli ucuyla HDD'den gelen molex ucunu birbirine ittirip yeniden başlattığımda düzeliyordu bazen o iki ucu bantlayarak sonuca ulaştım, dün yeniden özlemem sonucu GTA 4'e bir mod ve bir trainer yükledim girdim ilk başlar çok azda olsa moddan dolayı kasmalar yaşadım ama çok azdı böyle kasmak denemez neyse devam ettim kasamın kapağını açık bırakıyorum yukarıda belirttiğim durumdan dolayı ekran kartına bir dokundum neredeyse alev alacak oyunda da bir anda inanılmaz bir netleşme oldu sanki ultra seviyede GTA 5 oynuyorum çevre falan böyle inanılmaz oldu bir an ve ekranda pembe yeşil o bildiğiniz çizgiler ortaya çıktı yeniden başlattım falan yok yine kabloları temas ettirdim orayı burayı çıkarttım temizledim fanları güzelce sonra monte ettim bu sefer açıldı ama parola yazdığım ekrandan sonra 3-4 kez yine ekran kartımın ışığı yanması görüntünün gitmesinden sonra tekrar iki ucu birbirine ittirdim ve bu sefer açıldı yani bunları neden yazdım sorum şu belli ki bu kablolarda bir sorun var yada belki başka bir durumdur bahsetmek istedim şu kabloları değiştirsem ama HDD'den iki uç çıkıyor biri güç kaynağından diğeri bu 6 pinli ekran kartı kablosuna gidiyor güç kaynağını hiç açmadım açsam kolaylıkla değiştirebilir miyim başka kablolarda değiştirmem gerekir mi bi yardımcı olursanız sevinirim ekran kartını da değiştirmeyi planlıyorum model ATI Radeon HD 4850 Sapphire önerebileceğiniz şöyle 500-600 ü geçmeyecek bir ekran kartı var mı güzel fazla masraf yapmak istemiyorum zaten pek oyun oynamayı düşünmüyorum öyle elimin altında bulunsun hesabı zaten laptop kullanıyorum genel olarak biraz uzun oldu ama ilgilenirseniz şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam sistem özelliklerin nedir? Anladığım kadarıyla ekran kartı bozulmuş. HDD'den çıkan kablo nasıl ekran kartına bağlanıyor anlamadım. Ekran kartının soğutma bloğuna dokunma, çok sıcaktır orası genelde. Güç kaynağının etiketinin fotoğrafını çekebilir misin?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı