Ekran Kartı Isısı ve Kapanma Sorunu

SnowCagri

Decapat
Şubat ayında Exper'den bir Ryzen 5 ve GeForce GTX 1050 Ti içeren bilgisayar aldım. Normal kullanırken; yani internette falan 35 derece, yükteyken (PUBG Oynarken) 74 derece oluyor. Bugüne kadar en fazla 74 dereceyi gördüm. İstanbul'da oturuyorum, havalar sıcak. Sizce normal midir? Bir de, oynarken bilgisayar bir anda kapandı ve tekrar başladı.

Şubat ayında Exper'den bir Ryzen 5 ve GeForce GTX 1050 Ti içeren bilgisayar aldım. Normal kullanırken; yani internette falan 35 derece, yükteyken (PUBG Oynarken) 74 derece oluyor. Bugüne kadar en fazla 74 dereceyi gördüm. İstanbul'da oturuyorum, havalar sıcak. Sizce normal midir? Bir de, oynarken bilgisayar bir anda kapandı ve tekrar başladı.
Nvidia, grafik işlemcileri için yük altında 96-97 dereceye kadar ısınabileceğini sorun olmayacağını söylüyor. Yük altında 74 derece gayet normal. Takma kafanı. Bilgisayarın açılıp kapanması da GPU dan bağımsız bir şey olabilir. Her şey olabilir. Bu da tekrarlamıyorsa sorun yok :)

Normaldir normal, takma kafana ;). Ben de ilk aldığımda her şeyini fazla takıyordum, hatta ekran kartında CW var diye servise bile gittim :) (hoparlörün cızırtısıymış :). İşlemci için 80-85, ekran kartı için 85-90 olmadığı sürece sıkıntı yok.
Bu arada o ani kapatıp açma da normaldir, ara sıra her bilgisayarda olur, yalnız düzene bağlayıp sık sık olmaya başlarsa o zaman sorun olur.

Voltaj dalgalanması veya anlık elektrik kesintisi olabilir. Sıcaklık 90 üstü çıkmadığı sürece sorun olmaz. Zaten 100 dereceye ulaşınca otomatik kapanır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı