Ekran kartı kaç RPM'de çalışmalı?

Makaleler
17
Yer
İzmir
Arkadaşımla iddialaştık. Ben diyorum ki fan çalışmasın ve 53-55 derece arası çalışsın oyunda. Arkadaşım ise 1000 RPM çalışsın 50-52 derece arası çalışsın diyor.

Sizce hangimizin ki mantıklı?

Otomatik olarak kullanıyorum boşta 60 dereceye kadar fanlar çalışmıyor 61 derece olduktan sonra ortalama 1250 RPM çalışarak 1-2 dakika içerisinde 40 dereceye kadar düşünce tekrar duruyor. Bu ayarlar her ekran kartı modelinde farklıdır ama sonuçta çekilen güç, verilen performans ve markanın kullandığı soğutma sistemi gibi etkenler var.

Benim önerim de otomatik mod ile çalışması. Manuel bir ayar tercih edilecekse size bağlı mesela 55-60 arası 900-1000 çalışabilir.
GPU ekran kartı 85 dereceyi geçmemeli. Ona göre düşünmek faydalı.

Arkadaşımla iddialaştık. Ben diyorum ki fan çalışmasın ve 53-55 derece arası çalışsın oyunda. Arkadaşım ise 1000 RPM çalışsın 50-52 derece arası çalışsın diyor.

Sizce hangimizin ki mantıklı?

Bence ekran kartının dediği olsun. Otomatikte bırakın.

Hocam olay tamamen şu. Örnek veriyorum; LoL'de mesela arkadaşım diyor ki ekran kartı 50 derece çalışsın ve 1000 RPM dönsün. Ben ise 2-3 derece üstüne koysun ancak fan sağlığı açısından fan çalışmasın ve 0 RPM olsun.

Hocam olay o değil. Yukarıda yazdığım gibi.

Hocam olay o değil. Lütfen okuyunuz.
Fan sağlığı 1000 rpm dönmeyle bozulmaz. Ama 2 3 derece için de fan açmaya değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı