Cristo20
Hectopat
Daha fazla
Hocam gördüğüm kadarı ile kırılan kısımı tutan bir vida var. Kırılan kısımı çıkarıp, bir bilgisayarcıdan temin edebilirsiniz yenisini. ya da varsa Bit pazarı veya hurdacılarda çok rahat bulursunuz. Eğer kırılan kısmı değiştirmezseniz ekran kartını taktığınızda sağlıklı bir montaj olacağını zannetmiyorum. Çünkü klips ekran kartını kısmen soketin içine doğru sokuyor. Alternatif bir çözüm bulamadım yani![]()
Fotoğrafı internetten bulup atmıştım kolaylık olsun diye benim anakartımda büyük ihtimalle yoktur o işaretlediğim tırnak komple yok çünkğ.
Öyle bir şey yok. Klipsin amacı ağırlığından dolayı ekran kartının çıkmamasını sağlamak. Ethernet kartı, ses kartı gibi kartlarda bu klips yok mesela, çünkü gerek yok. Ekran kartının da yerinden çıkıp düşmemesini sağlarsanız -ki dediğim gibi, ekran kartını zaten kasaya monteleyeceksiniz.- önemi yok.
Tabii ki tamir etmeniz daha sağlıklı ama parçayı bulamazsanız veya yaptıramazsanız da bir zorunluluk teşkil etmediğini anlatmaya çalışıyorum.
Teşekkürler hocam kasayı oynatan hareket ettiren biri değilim ağır bir kart alırsamda artık 3D destek alırım altına sorunun böyle çözüleceğini düşünüyorum.