Herkese merhaba, yeni bir sistem kurmak istiyorum. Ekran kartı olarak RX580 düşünüyorum, araştırdığım kadarıyla bütçeme en ideal ekran kartı bu. Sizlere sormak istediğim; Asus marka bir RX580 ile Sapphire marka bir RX580 arasında aradaki fiyat farkını ödemeye değer bir fark var mıdır? Aydınlatır mısınız beni bu konuda?
Yukarıda verilen bilgilere ek olarak bazı markaların kartları daha dayanıksız olabiliyor kullanılan bileşenlerin kalitesinden dolayı, bu nedenle arıza verme riskleri daha fazla olabiliyor. şahsi fikrim 250 TL -300 TL fazla verilebilir kalite için ama 600-700 TL fark vermek bence saçma.
Tabiki de aradaki farkı ödemeye değmez. Sapphire Nitro+ gayet kalitelidir. Fakat aynı fiyat olsalardı ben Asus ROG Strix tercih ederdim. Fiyatları aynı olmadığına göre Sapphire alın, sizi pişman etmeyecektir.
Soğutma çok önemli tabii ki. Sanırım bütçemi denklemek için başka bir yerden kısmalıyım. Çevre birimleri ya da monitör markası gibi. Ekran kartı bütçe kısmak için yanlış bir bileşen galiba