Ekran kartı mı işlemci mi yükseltilmeli?

hero11cf

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba, bu yaz inşallah bilgisayarı yükselteceğim. Ekran kartım GTX 1650, işlemcim Ryzen 5 3500 ve RAM de 8 GB. RAM'ı kesin 16 GB yapıyorum zaten ama önceliğimi ekran kartına mı yoksa işlemciye mi versem kararsız kaldım size danışmak istedim.

Siz önce hangisini yükseltmemi önerirsiniz yani diğer deyişle hangisi daha düşük? Önerebileceğiniz bir ekran kartı ya da işlemci var mıdır? Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, bu yaz inşallah bilgisayarı yükselteceğim. Ekran kartım GTX 1650, işlemcim Ryzen 5 3500 ve RAM de 8 GB. RAM'ı kesin 16 GB yapıyorum zaten ama önceliğimi ekran kartına mı yoksa işlemciye mi versem kararsız kaldım size danışmak istedim.

Siz önce hangisini yükseltmemi önerirsiniz yani diğer deyişle hangisi daha düşük? Önerebileceğiniz bir ekran kartı ya da işlemci var mıdır? Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.

İşlemciyi ilk 5600 yap.

Ben olsam ilk işlemciyi yükseltirdim. İyi bir ekran Kartı aldığıniz zaman o işlemciye illaki darbogaz Yapar. 5 5600 iyi bir yükseltme olur.

B450M Pro-M2 Max
AM4 için R5 5600 üstü tavsiye etmem gerek yok yani. 7500F takıp AM5 geçeceğim diyorsan sat kasanı komple herşeyini değiştireceksin zaten neredeyse. R5 5600'ün yanına RTX 4060 seviyesinde bir kart takılabilir. R5 5600 alacaksan %100 verim için fan şart bu arada.

AM4 için R5 5600 üstü tavsiye etmem gerek yok yani. 7500F takıp AM5 geçeceğim diyorsan sat kasanı komple her şeyini değiştireceksin zaten neredeyse. R5 5600'ün yanına RTX 4060 seviyesinde bir kart takılabilir. R5 5600 alacaksan %100 verim için fan şart bu arada.

O zaman önceliğimi 5600'e veriyorum. Hocam bide işlemciler konusunda pek bilgim yok bunun benim kullandığım işlemci ile arasındaki en temel fark nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı