Ekran kartı mı yoksa işlemci mi alınmalı?

Apexon

Centipat
Merhaba değerli forum severler. Öncelikle konuya şöyle gireyim. Aşağıda gördüğünüz bir sistemim var. Farkındayım bayağı eski bir sistem. 1 yıl içerisinde yeni PC alacağım ama beni idare etmesi gerek bu sistemin. Valorant, CS:GO tarzı oyunlar oynuyorum. Valorant'ta FPS düşük ve arada takılmalar giriyor. Beni idare etmesi için ekran kartı mı almalıyım yoksa işlemci mi? İkisini birden alabileceğim bütçe maalesef yok. Bu sisteme ekran kartı ve işlemci önerilerinizi de belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim değerli vaktininizi bu konuya ayırdığınız için. İyi günler.

• İşlemci - Pentium(R) Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz
  • Ekran kartı - ATI Radeon HD 6230.
  • Bellek - 4 GB RAM DDR3.
  • 120GB SSD.
  • Anakart - Pegatron IPX41-D3
  • DirectX sürümü - 12.

Anakart Quad Core islemci desteklemiyor.

Merhaba dostum lga775 sistem kullandıgın için oyunlarda kasması gayet normal nerden baksan 10 senelik bir sistem bu yüzden seni ne ekran kartı kurtarır ne işlemci ama kullanmakta mecbursan r7 240 gibi bir ekran kartı senin işini görecektir. Pişman etmez.

Merhaba değerli forum severler. Öncelikle konuya şöyle gireyim. Aşağıda gördüğünüz bir sistemim var. Farkındayım bayağı eski bir sistem. 1 yıl içerisinde yeni PC alacağım ama beni idare etmesi gerek bu sistemin. Valorant, CS:GO tarzı oyunlar oynuyorum. Valorant'ta FPS düşük ve arada takılmalar giriyor. Beni idare etmesi için ekran kartı mı almalıyım yoksa işlemci mi? İkisini birden alabileceğim bütçe maalesef yok. Bu sisteme ekran kartı ve işlemci önerilerinizi de belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim değerli vaktininizi bu konuya ayırdığınız için. İyi günler.

• İşlemci - Pentium(R) Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz
  • Ekran kartı - ATI Radeon HD 6230.
  • Bellek - 4 GB RAM DDR3.
  • 120GB SSD.
  • Anakart - Pegatron IPX41-D3
  • DirectX sürümü - 12.
Valorant işlemciye yüklenen bir oyun. İşlemci daha mantıklı olacaktır.

Normalde ekran kartı yerine işlemci alın biraz APU takıldıktan sonra ekran kartı alın derdim. Ama APU sistemler için olan işlemcileri ana kartınız desteklemez. Ucuzundan Gtx 750 bulabilirseniz yeni sistem toplayana kadar idare eder.
Edit: Bütçeniz destekliyorsa işlemciyle beraber ram ve anakart alın. Çok üst düzey bir anakart almanıza da gerek yok 700-1000 Tl arasında bir anakart işinizi görecektir. Ramler 600-700'e halledilebilir geriye sadece işlemci kalır. Yani ekstar 1500-1800 Tl bütçe çıkartabiliyorsanız (işlemci hariç) bence en mantıklısı bu. İleride sadece ekran kartı alırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı