Muhammed Rasit Cakir
Hectopat
Merhaba arkadaşlar bu seferki soru değil başıma geleni yazacağım GT420 ekran kartımla MSI Afterburner overclock deneyimledim Memory clock +33 çekirdek saat hızı ise +150'lere kadar aşamalı olarak çektim (OC'yi fazla bilmiyorum Memory Boost'u daha fazla artırmalıydın demeyin). Daha sonra bunun bana +4 FPS gibi düşük bir avantajı oldu (ETS 2 oyununda). 3-4 saat kullandıktan sonra ekran kartı yük altında bile 450 Core clock (çekirdek saat hızı) vermeye başladı. Sıfırladım OC'yi her şeyi varsayılana çevirdim bu durumda sıcaklık önemli değil maksimum 70 gördüğüm için gayet normal sıcaklık değeri oluğu için buraya takılmayalım. Bu düşüşten sonra oyunlarda vs. yüzde 50 kaybım oldu neredeyse gelelim nasıl düzeldiğine!
PC'yi kapadım PC'ye giden enerjiyi kapattım yaklaşık 20 dk bekledi sonra açtım düzelmedi MSI Afterburner ve riva staticks serveri Denetim Masası program kaldır kısmından kaldırdım kapattım 1 saat falan, açtım NZXT cam üzerinden değerlere baktığımda pek iç açıcı değildi lakin ufak bir yük( Google Chrome) açtım vee tekrar 699 varsayılan MHz değerini gördüm mutluyum
Umarım faydası olmuştur hepinize not: Voltaj değerleriyle oynamadım.
PC'yi kapadım PC'ye giden enerjiyi kapattım yaklaşık 20 dk bekledi sonra açtım düzelmedi MSI Afterburner ve riva staticks serveri Denetim Masası program kaldır kısmından kaldırdım kapattım 1 saat falan, açtım NZXT cam üzerinden değerlere baktığımda pek iç açıcı değildi lakin ufak bir yük( Google Chrome) açtım vee tekrar 699 varsayılan MHz değerini gördüm mutluyum