Ekran Kartı Ömürleri ?

crossmatch

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2013
Mesajlar
392
Merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim bir soru. Üreticilerin kartlarını standart şekilde o.c yapmadan ama %100 yük altında kullandığımızda, acaba biçilen ömür ne kadar? Diğer tüm bileşenlerin de (psu/cpu) yeterli olduğunu varsayarsak, gerekirse markalar üzerinden örneklerle sorumu tartışmaya açıyorum.
 
Bence en fazla dayanan Asus olur. Soğutması gayet güzel. Direk GPU'ya temas eden bakır borular ile çok sağlam ve güçlü soğutma sağlıyor.
 
EVGA da giriyor Türkiye pazarına. Oda yabana atılır marka değil. Benim bir arkadaşım xfx'in hd 6870 kartını standart olarak kullandı. 1.5 sene sonunda yandı. Asus'u standart kullanıp yakan var mıdır bilmiyorum.
 
Her şeyden olabilir. Nem sonucu altındaki devrelerde yanlış akımın geçmesi olabilir. Yanlış kablolama sonucu kablo karışıklığından kablolar ısınıp devre elemanlarına zarar verebilir. Kasanın bulunduğu yer tozlu olabilir. Kısa devre olabilir. Bunların hepsi yakın arkadaşlarımın başına gelen şeyler. Bir çok nedenden dolayı ömrü kısalabilir. Ani sıcaklık değişimi bile etkiler.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı