Ekran kartı oyun oynarken kapanıyor

AdnanMer

Decapat
Daha fazla  
RAM
Hikvision Urien 8 GB 3200 MHz CL16 HKED4081CAA2F0ZB2 DDR4 RAM (2 adet)
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 850 EVO 500
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6750 XT
Anakart
MSI PRO Z690-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR4 ATX
İşlemci
13. Nesil Intel Core i7-13700K
Ekran kartım AMD Radeon RX 6750 XT ve diğer parçalar da ortalama üstü ama son bir haftadır DL: The Beast, CS2, Valorant, Roblox, Minecraft oynarken ekran birden kapanıyor.
Bir hafta önce bu ilk olduğunda bilgisayarı kasadan kapatıp açtım ama açılınca ekran kartını aygıt yöneticisinden geri açmam gerekti. Bir ay önce performans düşüşünden dolayı bilgisayarcıya gitmiştim, o da SSD'yi ve soğutucuyu değiştirmişti. Eğer ekran kartında arıza olsaydı söylerdi. Bilgisayarı geri aldığımdan beri de bilgisayara bir şey yapmadım. İnternete baktım, çoğu kişi sürücülerden dolayı olabilir demişti ama benimki zaten güncel. DDU'dan sil yükle yapın diyorlardı ama daha onu yapmadım çünkü bilgisayarımda o program yok ve emin değilim. Galiba yarın aynı bilgisayarcıya gideceğim ama gitmeden şansımı tekrar deneyeyim dedim. Sizin bildiğiniz başka bir yöntem bilen veya bu DDU nasıl yapıldığını anlatacak bir kral var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
6000 serisinde Wattman yaşanıyordu genellikle. Günümüzde artık geçmişte kalmış bir sorun ama umarım Wattman sorunu yaşamıyorsunuzdur. Araştırmanızı öneririm biraz can sıkıcı bir problemdir. Genellikle ekran kartını undervolt/underclock yaparak çözerler bu sorunu. DDU ile kaldırmayı deneyin umarım işe yarar.

Son düzenleme:
6000 serisinde Wattman yaşanıyordu genellikle. Günümüzde artık geçmişte kalmış bir sorun ama umarım Wattman sorunu yaşamıyorsunuzdur. Araştırmanızı öneririm biraz can sıkıcı bir problemdir. Genellikle ekran kartını undervolt/underclock yaparak çözerler bu sorunu. DDU ile kaldırmayı deneyin umarım işe yarar.

Bildiğim kadarıyla hala problem var WattMan konusunda.

Ekran kartım AMD Radeon RX 6750 XT ve diğer parçalar da ortalama üstü ama son bir haftadır DL: The Beast, CS2, Valorant, Roblox, Minecraft oynarken ekran birden kapanıyor.
Bir hafta önce bu ilk olduğunda bilgisayarı kasadan kapatıp açtım ama açılınca ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden geri açmam gerekti. Bir ay önce performans düşüşünden dolayı bilgisayarcıya gitmiştim, o da SSD'yi ve soğutucuyu değiştirmişti. Eğer ekran kartında arıza olsaydı söylerdi. Bilgisayarı geri aldığımdan beri de bilgisayara bir şey yapmadım. İnternete baktım, çoğu kişi sürücülerden dolayı olabilir demişti ama benimki zaten güncel. DDU'dan sil yükle yapın diyorlardı ama daha onu yapmadım çünkü bilgisayarımda o program yok ve emin değilim. Galiba yarın aynı bilgisayarcıya gideceğim ama gitmeden şansımı tekrar deneyeyim dedim. Sizin bildiğiniz başka bir yöntem bilen veya bu DDU nasıl yapıldığını anlatacak bir kral var mı?

Ekran kartınız devre dışı kalıyor.

PSU modeli nedir?

Son düzenleme:
Benzer bir durum bende de olmuştu çipler mi ne gitmişti yük altında kapanıyordu PC. Bilgisayarcı garanti olmaz ama istersen şansını dene demişti parça değişimi yaptıydık 6 ay idare etti sonra komple gitmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı