Ekran kartı performansı zamanla düşer mi?

• Konuyu başlatan MTBlu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.026

MTBlu

Hectopat
Merak ettiğim konu, yeni aldığım bir ekran kartının verdiği FPS değerleri (atıyorum 5-10 yıl sonra) azalır mı?

Ömrünü sormuyorum yanlış anlamayın. Yani kart iptal olana kadar ilk günkü FPS'leri verir mi yoksa aynı oyundaki performansı düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen kartın bakımını, temizliğini düzgün ve periyodik olarak yaparsan kart ilk günkü performansında çalışır tabii bunda zamanla olabilecek windows güncelliği, sisteminde arka planda çalışan zararlı programlar falan etkileyecektir performansını.. Mesela "A" oyununu bugün high ayarlarda açabiliyorsanız 5 sene sonra da aynı oyunu aynı ayarlarda açabilirsiniz.. Yeni oyunlar çıktıkça sistem gereksinimlerine bağlı olarak ekran kartınızın da performansı da düşecektir..

GTX 760 gibi bir kart kullandığım için cevaplayayım. Hayır, düşmez. Termal macun değişimi ve temizliği düzenli aralıklarla yapılan ekran kartları performansını kaybetmez. Bakım yapılmazsa, sıcaklığa bağlı olarak düşüşler yaşanabilir.

Merak ettiğim konu, yeni aldığım bir ekran kartının verdiği FPS değerleri (atıyorum 5-10 yıl sonra) azalır mı?

Ömrünü sormuyorum yanlış anlamayın. Yani kart iptal olana kadar ilk günkü FPS'leri verir mi yoksa aynı oyundaki performansı düşer mi?
Düzenli olarak 2-3 senede bir termal macun değiştirilip temizlenirse bir performans kaybı olmaz.

Tabi oyunların güncellendikçe aynı oyun olsa da zamanla daha az FPS alma olayını saymazsak 😀

Ekran kartı yıpranır ve 10. senesini belki göremez. :)
Ben küçükken kullandığımız bilgisayarı bir yakınımıza vermiştik, onlar da bir süre sonra başka bir yakınlarına verdiler, 10 yılı geçti ve hâlâ çalışıyor 🙃 Üstelik bileşen değişikliği de yapılmadı ve aktif olarak kullanıldı, çokça oyun oynandı.

Benim Radeon HD 7510 kartımda performans düşüşü oldu. Temizlik ve macun değişimi yapılmadı ancak sıcaklık sorunu yok, yük altında 60 dereceyi geçmiyor. Eskiden akıcı oynadığım oyunlar yarı yarıya düşük akıcılıkta oynanıyor. Yani ben de çok şaşırdım "nasıl olabilir?" diye ancak oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı