Oyun oynarken ekran kartı pin girişinin olduğu yerde kırmızı ışık yanıp sönüyor. Bilgisayar kendi kendini resetliyor. Bunu bazen 10 dakika içinde bazen 2-3 saatte bir yapıyor. Pin girişlerini değiştirmeyi denedim çözüm olmadı. Oyun içerisinde MSI Afterburner ile GPU voltaj değeri 1.075v-1.081v arasında gidip geliyor. Ekran kartım RTX 3060 ve Thermaltake 650W PSU ile yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Güç kaynağı mı bozuk acaba bilenler aydınlatırsa çok sevinirim. Resimleri aşağıya ekledim. İyi Sosyaller.
ASUS Ekran kartlarında böyle bir güç uyarı ışığı vardır, bu uyarı ışığı kırmızı yanıyorsa yetersiz güç sorununa tekabül ediyor demektir. PSU tam besleyemiyor olabilir veya ekran kartında hafif bir temassızlık veya hata olabilir. Eğer FPS'e bir etkisi yoksa, sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. OCTT Power testini yap bi', eğer test sırasında oluyorsa PSU'dan şüphelenebiliriz.
Arkadaşlar, rehberime hoş geldiniz. İlk rehberim olduğundan dolayı biraz acemiyim, şimdiden sizlerden özür dilerim. Konumuza gelecek olursak; OCCT ile stres testi nasıl yapılır? Konumuz güç kaynağı testi olacaktır. Güç kaynağı testi nasıl gerçekleşiyor? Peki gelin buna bakalım. Ekran kartınızı...
Oyun oynarken ekran kartı pin girişinin olduğu yerde kırmızı ışık yanıp sönüyor. Bilgisayar kendi kendini resetliyor. Bunu bazen 10 dakika içinde bazen 2-3 saatte bir yapıyor. Pin girişlerini değiştirmeyi denedim çözüm olmadı. Oyun içerisinde MSI Afterburner ile GPU voltaj değeri 1.075v-1.081v arasında gidip geliyor. Ekran kartım RTX 3060 ve Thermaltake 650W PSU ile yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Güç kaynağı mı bozuk acaba bilenler aydınlatırsa çok sevinirim. Resimleri aşağıya ekledim. İyi Sosyaller.