Ekran kartı riser ile çalışmıyor

denizggll

Picopat
Dün N11'den V10s model riser aldım. GTX 1080 ile rige taktığımda riser üzerinde ışıklar yanıyor ekran kartınin RGB ışıkları yanıyor ancak monitör üzerinden görüntü gelmiyor.
Kartı anakarta bağladığım zaman hiçbir sorun olmuyor ancak riser ile bagladigimda monitöre görüntü gelmiyor.

Riser'a güç verdiğinize emin misiniz? Az da olsa Riser'ın bozuk olma ihtimali var çünkü kolay arıza veren ekipmanlar maalesef ama öncesinde nasıl bir bağlantı yaptığınızı anlatırsanız daha mantıklı öneriler yapabiliriz.

Riser ile birlikte gelen USB ara kablosunu bağladım. Risere takılan SATA uclu kabloyuda bağlayıp bağlantısını yaptım. Ayrıca ekran kartına güç kablosunu bağladım bunlar haricinde yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum.

Riser ile birlikte gelen USB ara kablosunu bağladım. Risere takılan SATA uclu kabloyuda bağlayıp bağlantısını yaptım. Ayrıca ekran kartına güç kablosunu bağladım bunlar haricinde yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum.
Sata kullanmayın, varsa direkt 6pin ile bağlayın, boşta 6pin yoksa molex ile bağlayın. Uzun süreli kullanımda ısınıyorlar, sizin sorununuz buna benzemiyor, riserın kendisi arızalı gibi. Ankart üzerine ters takmış da olamazsınız öyle bir şey olsa anında yanardı zaten.

SATA kullanmayın, varsa direkt 6pin ile bağlayın, boşta 6pin yoksa Molex ile bağlayın. Uzun süreli kullanımda ısınıyorlar, sizin sorununuz buna benzemiyor, riserın kendisi arızalı gibi. Ankart üzerine ters takmış da olamazsınız öyle bir şey olsa anında yanardı zaten.

Riseri ters takma gibi bir durum yok. Yorumunuzdan anladığım kadarıyla riser yanında gelen SATA kablosunu değil de ekran kartına güç vermek için kullanılan 6 pinli güç kablosunu kullanmalıyım doğru mu?

Bir de 6 pinli girişe takmanız gerekiyor SATA'dan ayrı olarak
Riseri iade etmek için son kez kutusunu açıp 6 pin kablo ile deneyeceğim olmazsa iade ederim zaten.
risere 1 usb 2 tanede 6 pin takılıyor siz 1 tane 6 pin takmışsınız diğer yerede 6 pini takın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı