Ekran Kartı Sağlamlık Testi Nasıl Yapılır

Erkan Toku

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Maden Mühendisi
Merhabalar.
Arkadaşlar bugun bf4 oynamaya çalışırken bir tür artifact veya grafik saçmalaması gördüm. BF4 de fps sorunlarım vardı zaten bunun üzerine aklıma acaba kart sorunumu buna yol açıyor diye geldi. CS:GO ve AC de bu sorun görünmüyor ancak bf4 de nedense cpu 54 derecede iken sık sık fps düşüşü yaşıyorum.

Ekran kartımın sağlamlığını sınayabileceğim kaliteli bir test varmıdır ?

Ekran Kartı: Asus r9 280x
İşlemci: G3258

Dosya Ekleri

• upload_2015-2-19_19-57-44.png
    upload_2015-2-19_19-57-44.png
    347 bayt · Görüntüleme: 1.002
Konunuza cevap yazdım mı bilmiyorum fakat ASUS R9 serisinde özellikle R9 280x'de bu tür sorunlar kaçınılmaz. Kartı iade edip başka marka almanızı tavsiye ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

G3258 ile R9 280X'den %100 performans alamazsın ama akıcı bir şekilde oynaman lazım oyunu. FarCry 4 gibi oyunlarda test et kartını. FurMark ile de test et. 15 dakika çalıştır.
Tabi bu işlemleri en güncel driverini ve Win 8.1'i kurduktan sonra yap. Bir de resimde sorun var sanırım. Tekrar bakar mısınız?

Ben kartı zaten 2.el olarak almıştım 500 liraya faturalı garantili ürün. İyade yerine aynen değişim talep etsem yeni gelen üründe de aynı problem olur mu ? Sizce fps düşüşünün sebebi bumudur ?

G3258 ile R9 280X'den %100 performans alamazsın ama akıcı bir şekilde oynaman lazım oyunu. FarCry 4 gibi oyunlarda test et kartını. FurMark ile de test et. 15 dakika çalıştır.
Tabi bu işlemleri en güncel driverini ve Win 8.1'i kurduktan sonra yap. Bir de resimde sorun var sanırım. Tekrar bakar mısınız?
Malesef FarCry4'üm yok. Furmark bende var ancak testleri kısa sürüyor 15 dk nasıl ayarlayacağım ? Driver güncel Win 8.1 kurulu. İstediğim çok birşey değil 60 fps versin istiyorum. Kart daha fazlasını da verir ancak işlemci işte...

İnternetten deneme maksatlı indirebilirsin ya da arkadaşın falan varsa test için al derim. CS go gibi oyunlar fazla yormaz ekran kartını. Metro LL, ekran kartını çok yoran bir oyun mesela. Güncel update'leri ile deneme maksatlı indir ya da birisinden al derim.

Arkadaşlar konuyu okudum ve Furmak ile 15 dk test yaptım bakar mısınız ?
Test 1080p ve anti aliasing 4x msaa ile yapılmıştır.

Ekran Alıntısı.JPG

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı