Ekran kartı satılan adamın bozuk kartı iade etmek istemesi

baranyetgin

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2018
Mesajlar
328
Çözümler
1
İyi akşamlar. 2 gün önce RX 580 8 GB ekran kartı sattım. Kartım 2 yıldan fazla garantili minin veya OC yapılmamış ve sorunsuzdu kutu içeriğinin tamamı mevcuttu. Isınma sorunu fan sesi sorunu vb hiçbir sorunu yoktu. Adam ertesi gün sabahında bana bu kart çok overclocklanmış yorulmuş kart dedi. Hiçbir (şekilde OC yapmadım) sonra ben daha cevap veremeden aradı beni ve arkadaşları gelince onlara test ettireceğini söyledi. Akşam işte anlattı bu kart benim rigime uymuyor dedi iade etmek istiyorum dedi. Ben de dedim haklısınız ama benim ilanda yazdığım her şey tamamen doğru ( sitemime ekran kartı takılıydı ve evime gelip test etmesini söyledim sonuçta pahalı bir ürün dedim. Adam da yok 4600 liralık ürün için beni kazıklamazsın dedi.). Hiçbir sorunu yok. Bu arada onun için sorun Memory modelinin Hynix olmasıymış. Bana bunu hiç sormadı ve ben de böyle ufak bir ayrıntıyı zaten bilmiyordum. Neyse adam iade etmek istedi falan ben de anlattım ürünün size anlattığım ilanda yazdığından farklı bir şeyi mi var? Bir sorunu mu var diye dedim ve iade almayı reddettim. Sonra bu beni durmadan aramaya başladı ve telefonunu engelledim WhatsApp'tan yazmaya başladım. Yasak saatinde adresine geliyorum deyip 15 dakikaya oradayım dedi ve geldi bina kapısında olduğunu söyledi. Ve baktım cidden gelmiş kapıyı açmadım ve babama durumu önceden anlatmıştım telefon ile arayıp onunla konuşturdum yarın konuşacaklardı.

En son bana video render alırken GPU hatası verdiğini ve yarın Vatan'a götüreceğini, dürüst bir ticaret yapmam gerektiğini ve saygısızlık yaptığımı söyledi. Kısaca adam en sonunda ekran kartını bozmuş ve bozuk bir şekilde Vatan'dan hata raporu aldırıp bozuk kartı bana verip parasını almak istiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şekilde kabul etme, numarasını da engelle. Tekrar gelirse de kapıyı açma, gelir gelir en sonunda gider.
 
Böyle durumlarda FurMark testine sokacaksın satmadan ekran kartını, FurMark'tayken video alacaksın kanıt olarak elinde kalacak.

Eğer durum anlatıldığı gibiyse ve elinizde kanıt varsa adama, kardeş ben sana satmadan şu şu testleri yaptım sıkıntı yoktu ürün benden çıktı tarzında cümleler kur. Ayrıca Samsung bellekler Hynix'ten daha performanslı adamın işi bilmediği de belli. Hiçbir şekilde kabul etme kartı, belli ki bu işlerden anlamadan ekran kartını bağlamaya çalışmış rige, kısa devre yaptırmış karta.
 
Ben satış yaparken her zaman şunu diyorum size de tavsiye ederim. "Ürüne iyice bakın zamanımız bol, benim ürününde hiçbir sorun yok, daha sonradan bir sorun görürseniz iade kesinlikle almam, şimdi istediğiniz kadar kontrol edin."
 
Dostum elinde seninki ile aynı karta sahip olan adamlar var senden kartı alıp sonra iade istiyorum deyip senin kartını değil de kendi kartını veriyorlar mining de kullanılmış kartı dikkat et bunlara kesinlikle geri alma gelip evinde test edecekti etmedi mi kendi hatası geçsin o işi.
 
Kartın yorulduğunu mining yapılmış olduğunu neden anlamış bir de madem ki kurulu sistem gel test et dedin iş senden çıkmış kendini yırtsa senlik bir şey yok son olarak asla oturduğun evde alışveriş yapma problemli insan çok kendi bozar akşamına bir bakmışın kapına gelmiş.
 
İkinci el ürün satarken kimseyi evinize çağırmayın, bir yer belirleyin orada satın. Derse eğer ben gözümle görmeden almam satmayın o kişiye. Sonra bu gibi sorunlar ortaya çıkıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı