Ekran Kartı Sıcaklığı Boşta Kaç Olmalı?

Benim de yeni almış olduğum sistemde 1660S var ve boştayken 57-58 derecelerde dolaşıyor. Bunun sebebi belli bir sıcaklığa gelene kadar fanların dönmüyor olması. Onu MSI'ın programından açabilirsin galiba emin değilim.

57 58 derece boştaki için biraz yüksek dostum. Nerede oturuyorsun? Kasa temizligini yaptın mı? Kasa hava akımı nasıl?
 
Hocam boştayken ekran kartı 60 dereceye kadar çıkıyor mu? Hiç görmedim kendimde onu. Kartlarımız farklı elbette. RX 580 var bende fakat onun da fanları dönmemesine rağmen o kadar yüksek değer görmedim hiç. Şu anda 38 mesela.

Ekran kartı 60 dereceye çıkmadan fanları çalıştırmıyormuş. Yani soğutması yok anlamına geliyor. Fansız bir işlemcinin ilk açılışta bile saniyeler içinde 70 80 derecelere gelmesini düşünün. Aynı mantık.
 
@Berattyzc Benim kartımdaki bahsettiğim değerleri de fan dönmüyorken alıyorum. Ayrıca boştaki MHz'leri de normal değil kartın. Kasanın hava akışı kötüyse de böyle ısınması mümkün.
 
Benimki de boşta 15 - 18 derece. Özel %50 fan ayarı yapmıştım ondan sonra oyunda falan 55 - 60 oldu, 8 derece düştü. Bu arada senin mhz değerleri boşta değil, arkaplanda bi uygulama açmışsın. Onu kapat öyle bak
 
Arkadaşlar sorunun çözümü şudur. NVIDIA denetim masasında güç yönetim modu ayarını "optimum güç" olarak işaretlemeniz gerekiyor. Eğer "maksimum performansı tercih et" işaretlerseniz kartınız boştayken saat ve bellek hızını yüksekte tutacaktır konu sahibi arkadaşın attığı fotoğraftaki gibi. Bu nedenle boştayken sıcaklık yüksek olacaktır. NVIDIA denetim masası'ndan optimum güç ayarını yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve MSI Afterburner'dan tekrar kontrol edin. Sıcaklığınızın 30-40 arasına düştüğünü ve frekans hızlarının normale döndüğünü göreceksiniz.
 
Ekran kartınız yüksek performans modunda. Onu uyarlamalıya alın NVIDIA denetim masasından. Sıcaklıklar 50 derece altına düşecektir. Boşta 1500MHz frekans yüksek performans modunda olduğu anlamına geliyor.
 

Geri
Yukarı