Ekran Kartı Soğutma Kanallarının Bükülmesi

Yutmr

Hectopat
Bilgisayarı temizlerken ekran kartını çıkarma gereği duydum tabi ilk defa çıkardığım için biraz acemilikle ekran kartının soğutma kanallarından 4-5 tanesini büktüm, birbirine kenetlendi sonra acaba bu böyle miydi diye düşünürken düzelteyim dedim kendimce, onları diğer alüminyum kanallarının hizasına sokmaya çalıştım biraz yapabildim ama tam olmadı.
Sorum şu; şimdi ekran kartında bir sorun çıkar mı? Veya herhangi bir problem oluşur mu soğutmadan ya da sistemden?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutma kanalları GPU'daki ısıyı alıp aralarındaki boşluklardan havanın geçip o ısıyı atmasını sağlar 3-4 parçanın yamulmasından bir şey olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok büyük problem olucağını düşünmüyorum çünkü anladığım kadarıyla az bükülme olmuş. Soğutma kanallarının olayı da içinden hava geçer ve kanallar aracılığıyla soğuturlur. Bu kanalların bükülerek kapanması hava akışını bozar ve hava geçemediği için soğutulamaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı