Ekran Kartı Soğutucusu Yapraklarını Kırdım

Leo Boz

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2015
Mesajlar
83
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar arkadaşlar.
Çok uzun bir zaman önce bilgisayarımı temizlerken, dönen ekran kartımın soğutucu yapraklarını kırdım. Fotoğrafta tam olarak gözükmüyor ama, bir tanesinde 3 tane yaprak, diğerinde ise 1 birtane kırdım. Bundan dolayı ekran kartı fanları dönerken, fanlar dengeli bir şekilde denge sağlayamıyor ve bu da ekran kartının titremesine, dolayısıyla bilgisayarın titremesine neden oluyor. GPU Tweak programından %100'e çıkardığım ekran kartı adeta traktör sesi çıkartıyor. Çok eskiden olduğu için garantiye gönderemem, yapraklarını bulamam. Linus Tech Tips adlı Youtube kanalı, 2 tane bilgisayar fanını alıp, plastik kilitler ile demir soğutucunun üzerine taktığını gördüm. Ama H81M-K ekran kartımda fazladan soğutucu pin girişi yok. Ne tavsiye edersiniz? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2018-06-14 at 17.49.26.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kırdığınız yapraklar duruyorsa belki yapıştırmaya çalışsanız?
Maalesef, daha Türkiyede kırmıştım, şuanda Rusya'dayım. Allah bilir neredeler.

Bence garantiye gönder. Sonuçta ne zaman kırdığına bakmaz adamlar.
Maalesef artık Rusyada'yım. Ve garanti süresi geçti bile.
Bir sorum olacak, eğer 90x90x25'lik bir cooler alırsam. Ve içinde bulunan fanı çıkartıp ekran kartına takarsam sorun yaşar mıyım bu aşamada ? Yani bir nevi değiştireceğim ekran kartındakilerle.
 
Aliexpress’ten kartınıza uygun bir fan baktınız mı? Genelde bulunuyor çünkü. Tam modelini verirseniz ben de sizin için araştırabilirim.
 
Aliexpress’ten kartınıza uygun bir fan baktınız mı? Genelde bulunuyor çünkü. Tam modelini verirseniz ben de sizin için araştırabilirim.
Aliexpress üzerinden satın alma çok uzun sürüyor. Bu yüzden bende şimdi 2 tane 90x90x25lik soğutucu aldım. Kenarlıklığını çıkartıp ekran kartına takıcağım. Sorunu bu şekilde çözmeyi düşünüyorum. Ekran kartım ASUS GTX 1050 Ti 4GB
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı