Çözüldü Ekran kartı takılıyken sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba. Sistemimi montajladım ancak bir sıkıntı var. Bilgisayarın açma tuşuna basıyorum, ses geliyor ancak açılmıyor. Monitörümün lambası mor oluyor. Sonrasında ekran kartından kabloyu çıkarınca bilgisayar açılıyor. Açıldıktan sonra kabloyu tekrar takıyorum ve kullanıyorum. Sorun neden kaynaklı olabilir?

İşlemci: Ryzen 3 3300X
Anakart: B450 Aorus Elite
RAM: Sniper X CL16 3000MHz (2x8GB) 16 GB
Ekran kartı: RX 550 2 GB

Çözüm
Resim paylaşırsam yardımcı olabilir misiniz?

Müsait olduğun bir vakit kablolamaların detaylı bir şekilde gözüktüğü bir görsel paylaşırsan iyi olur, bir bakalım, belki gözden kaçan bir şey vardır.

Aşağıda aynı sendeki probleme benzer bir konu üzerinde tartışılmış, PSU ve GPU'da herhangi bir problem olmadığı saptanınca çoğu kişi de kablodan kaynaklanabileceğini belirtmiş, kullanıcı; kablo değiştirmesine rağmen sorunu düzelmeyince anakartı servise verip yenisiyle değiştirdikten sonra sorunu hallolmuş ama umarım işin sonu buraya dayanmaz, yeni almışsın sistemi zaten, burnundan gelmesin şimdi.

PC Won't Boot Without Removing The DisplayPort Cable And Un-Plugging It From An Outlet.
Teşekkürler. @Jonathan North gönderdiğiniz linki incelerken aklıma neden Displayport'un vurgulandığı takıldı. Ben de monitörün kutusundan çıkan DVI kablosunu taktım, sorun çözüldü. Teşekkürler. Bağlantıda hata yapmamışım, bu da mutlu etti. Displayport'u garantiye vereceğim yarın.

Kablolamadan şüphem var. "+,-" yerlerine dikkat etmemiş olabilirim, bu sebep olabilir mi?

@UBerk, bu problemin bir benzeri eğer DP kablosuyla bağlantı yapıyorsan bundan da kaynaklanabiliyormuş, bunlarla ilgili aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsin. Şimdi daha önceden de bu şekilde bağlantı yapabiliyordum diyebilirsin, belki de o kablonun 3.3V 20 pinlik bağlantı modülü ilk boot etme esnasında o anakartta problem çıkarabilir, başka bir kablo ya da DVI çıkışıyla denemekte fayda var .

https://www.nvidia.com/en-us/geforc...01/windows-10-wont-boot-with-dp-display-port/

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorununun düzeldiğine sevindim, iyi ki de kablolamadan değilmiş, öyle olsaydı senin için biraz uğraştırıcı olabilirdi.

Son düzenleme:
DVI çıkışıyla hallettim ancak DP kablosu mu bozuk? Nasıl giderebilirim bu sorunu? Çünkü DVI ile bağlanmak istemiyorum ne kadar 144Hz alabilsem de.

Paugge gibi premium sertifikalı markaların DP kablolarını kullanmakta fayda olduğunu düşünüyorum, giriş kalite kablolar sıkıntı çıkarabilir belki.

tim ancak DP kablosu mu bozuk? Nasıl giderebilirim bu sorunu? Çünkü DVI ile bağlanmak istemiyorum ne kadar 144Hz alabilsem de.
Birebir aynı problemi yaşadım. S-Link'in DP kablosunu almıştım ve aynen anlattığınız sorun oluyordu. Vatan'dan almıştım kabloyu ve mağazadan almama rağmen çalışmıyor diye iade ettim. Bu DP kablosunu alınca problemim çözüldü. Denemenizde fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…