Çözüldü Ekran kartı takılıyken sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba. Sistemimi montajladım ancak bir sıkıntı var. Bilgisayarın açma tuşuna basıyorum, ses geliyor ancak açılmıyor. Monitörümün lambası mor oluyor. Sonrasında ekran kartından kabloyu çıkarınca bilgisayar açılıyor. Açıldıktan sonra kabloyu tekrar takıyorum ve kullanıyorum. Sorun neden kaynaklı olabilir?

İşlemci: Ryzen 3 3300X
Anakart: B450 Aorus Elite
RAM: Sniper X CL16 3000MHz (2x8GB) 16 GB
Ekran kartı: RX 550 2 GB

Çözüm
Resim paylaşırsam yardımcı olabilir misiniz?

Müsait olduğun bir vakit kablolamaların detaylı bir şekilde gözüktüğü bir görsel paylaşırsan iyi olur, bir bakalım, belki gözden kaçan bir şey vardır.

Aşağıda aynı sendeki probleme benzer bir konu üzerinde tartışılmış, PSU ve GPU'da herhangi bir problem olmadığı saptanınca çoğu kişi de kablodan kaynaklanabileceğini belirtmiş, kullanıcı; kablo değiştirmesine rağmen sorunu düzelmeyince anakartı servise verip yenisiyle değiştirdikten sonra sorunu hallolmuş ama umarım işin sonu buraya dayanmaz, yeni almışsın sistemi zaten, burnundan gelmesin şimdi.

PC Won't Boot Without Removing The DisplayPort Cable And Un-Plugging It From An Outlet.
Merhaba. Sistemimi montajladım ancak bir sıkıntı var. Bilgisayarın açma tuşuna basıyorum, ses geliyor ancak açılmıyor. Monitörümün lambası mor oluyor. Sonrasında ekran kartından kabloyu çıkarınca bilgisayar açılıyor. Açıldıktan sonra kabloyu tekrar takıyorum ve kullanıyorum. Sorun neden kaynaklı olabilir?

İşlemci: Ryzen 3 3300X
Anakart: B450 Aorus Elite
RAM: Sniper X CL16 3000MHz (2x8GB) 16 GB
Ekran kartı: RX 550 2 GB
Power kaç Watt?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı