Ekran Kartı Termal Macun Nasıl Değiştirilir?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Sapphire R9 280X Tri-X OC 3GB GDDR5 384-BIT model ekran kartına sahibim. Kart oyunlarda, 95 dereceyi gördüğü için termal macun değişim işlemi yapmayı düşünüyorum.

Daha önce hiç ekran kartı termal macun değiştirme işlemi yapmadığım için, grafik işlemcisine zarar vermekten korkuyorum.

Kartı ikinci el olarak 2 ay önce almıştım. Büyük ihtimal, termal macunu kurumuş.

Sizce, bu işlem riskli midir? Yoksa, basit midir?

YouTube'dan rehberlerini izlediğim zaman, gayet kolay gözüküyor fakat grafik işlemcisine zarar vermekten korkuyorum.

Kullandığım termal macun ise kaliteli. Xigmatek PTI-G3606.

Şimdiden teşekkürler.

Hayır, neden riski olsun. Sıfır ürün olsaydı, riskli derdim. Attığım videoyu izleyerek yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence yapılabilecek bir şey korkmaya gerek yok, sadece devreleri bir birinden sökerken dikkatli ol, vidaları kayıbetme yeter.

İşlem oldukça basit. Eliniz tornavida tutsun yeter. Sökme işleminde PCI Express soket uçlarına mümkünse temas etmeyin. Olası bir temas durumunda, vücudunuzdaki statik elektrik karta zarar verebilir. Steril eldiven var ise kullanmanızı da öneririm.

IMG_20200331_015409.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı