Ekran kartı termal macunu yenilenmeli mi?

Kaliteli bir macunu alıyorsun ilk başta. Fanların ve görüntü çıkışlarının orada vida varsa onları da çıkarıyorsun. Sonrasında ise macunu sürüp geri kapatıyorsun.

Mümkünse termal ped de yenileyin. Asıl farkı o yaratır.

Yapabileceğimi sanmıyorum karta zarar verebilirim hayatımda hiç PC montajı bile yapmadım yani öyle deyim.
 
nasıl yenileyebilirim?

YouTube'da videolar mevcut. Macun yenilemek öyle sandiginiz kadar zor bir islem degil. Ben de 1 ay önce ekran kartinin macununu yenilemistim. Alabiliyorsaniz Thermal Grizzly Kryonaut tavsiye ederim. Gercekten fark ediyor.

Yapabileceğimi sanmıyorum

Elinizi korkak alistirmayin. Üzerinde tepinmediginiz sürece ekran kartina kolay kolay zarar vermezsiniz. Vidalari sıkarken cok sıkmamaya dikkat edin. Gerisi zaten kolay.
 
Sadece sizin kartınız için geçerli değil bu durum. Modart PC kanalı ASUS ROG STRIX soğutmasına sahip RTX 3090'ı 8K'da test ederken 92 dereceleri görmüştü.

Önceden böyle değildi bende sonradan oldu oyun menüsünde 55 dereceyken oyuna girince 75 derece oluyor sonra 90'a kadar çıkıyor 4 senedirde macun değişimi olmadı ne yapacağım bilmiyorum. Teknik bir sorunu var gibi geliyor. Satmaya kalksam kartta mining mi yapıldı derler herhalde.

YouTube'da videolar mevcut. Macun yenilemek öyle sandiginiz kadar zor bir islem degil. Ben de 1 ay önce ekran kartinin macununu yenilemistim. Alabiliyorsaniz thermal grizzly kryonaut tavsiye ederim. Gercekten fark ediyor.

Elinizi korkak alistirmayin. Üzerinde tepinmediginiz sürece ekran kartina kolay kolay zarar vermezsiniz. Vidalari sıkarken cok sıkmamaya dikkat edin. Gerisi zaten kolay.

Ekran kartı için macun öneriniz var mı? Kolay ulaşabileceğim.
 

65 TL çok bir şey değil bence macun için. Tabii kişiden kişiye değişir. Olmadı Zalman STC-08 alın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı