Ekran kartı üzerindeki bellekler değişir mi?

EviLviz4rd

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selam herkese arkadaşlar. Ekran kartı üzerindeki belleklerin değiştirilme şansı var mı acaba? Bunun ile ilgili konu bulamadım sizden yardım almam gerektiğini düşündüm.

Neden bunu sorduğumu merak edenler olursa; ekran kartım yaklasık 1 aydır yüksek grafikli oyunlarda biraz oynadıktan sonra yukardan aşağıya doğru düz çizgiler oluşuyor ve kitleniyordu bilgisayar. ekran kartının macununu değiştirdim fanları temizledim yine aynı. Ayrıca ekran kartım O.C'li ama O.C'den pek anlamıyorum ve sanırım ayarlar kısmından bir ara oynamış olabilirim. O.C ile RAM'lere aşırı yüklendiğin zaman zannedersem bu tarz sorunlar oluşuyormuş. Ayrıca STRESS test, bench vs her türlü teste tabi tuttum ama ekran kartı bana mısın demiyor hiç sıkıntı yaratmıyor. İlginç olanda bu ya zaten :) Aklıma PSU'da bir sıkıntı oluşmuş olabilir düşüncesi de gelmiyor değil. Çünkü 2 HDD takılı olmasına rağmen bazen diğerini okumuyor. RAM'lerden de olabilir mi ?

Ne zaman grafik değeri yüksek oyunlar oynasam, 5 veya 10 dakika sonra mutlaka kitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Acaba ekran kartı üzerindeki RAM'ler de mi sorun var, PSU yeterli voltajı iletemiyor mu ?
31e036950ab38d41dc5c80b5935351ce.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun yuksek ihtimal ekran kartinin belleginden kaynaklanmiyor. O degerlerle oynayarak ekran kartina zarar vermis olman guctur ama ekran kartinda baska bir problem olabilir garantisi varsa eger yolla bir baktir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı