Ekran kartı ve işlemci hangi programla test edilmeli?

Yer
İstanbul
Merhaba,

10 gün önce hazır sistem aldım. Hâlâ hiçbir parçasını test etmedim.
Ekran kartı ve işlemcim en önemli parçalar fiyat açısından. Bu yüzden bunlarla başlamak istiyorum.

1) ekran kartını hangi program ile test etmeliyim?
2) işlemcimi hangi program ile test etmeliyim?
3) her ikisini de bir programda test etmek mümkün mü?
4) ekran kartı ve işlemcimi test etmek için kullanacağım ilgili programların ayarını doğru yaparak teste nasıl başlatacağımı bilmiyorum ve bu konuda yardım eder misiniz?

İlgilenirseniz çok sevinirim.

Ekran kartım: INNO3D RTX 2060.
İşlemcim: i5 10400F.

Merhaba,

10 gün önce hazır sistem aldım. Hâlâ hiçbir parçasını test etmedim.
Ekran kartı ve işlemcim en önemli parçalar fiyat açısından. Bu yüzden bunlarla başlamak istiyorum.

1) ekran kartını hangi program ile test etmeliyim?
2) işlemcimi hangi program ile test etmeliyim?
3) her ikisini de bir programda test etmek mümkün mü?
4) ekran kartı ve işlemcimi test etmek için kullanacağım ilgili programların ayarını doğru yaparak teste nasıl başlatacağımı bilmiyorum ve bu konuda yardım eder misiniz?

İlgilenirseniz çok sevinirim.

Ekran kartım: INNO3D RTX 2060.
İşlemcim: i5 10400F.
Direkt olarak ağır bir oyun açın ve ultra grafiklerde test alın bence. Bir de After Effects gibi programlarda 1080p 60fps render almayı deneyin. Bunları yaparken arkada ısı sıcaklığını gösterecek programlar açıp tutun ısıyı da ölçersiniz.

Benchmark testi programları var ekran kartını orada test edebilirsin çıkan puana göre ne kadar iyi olduğunu anlayabilirsiniz.

Örnekler:

• Pcmark 10.
  • Fresh diagnose.
  • Sisoft sandra Lite.
  • 3DMark
  • PassMark performancetest.

Bilgisayarı stres testine sokun tüm parçaları zorlar,mavi ekran alırsanız iade edin 24 saatin sonunda sıkıntı olmazsa sağlamdır oyun ya da program açmayın tüm parçaları kontrol etmez bazı arkadaşlar yanlış öneri vermiş.StressMyPc'yi kullanabilirsiniz ya da PassMark Performancetest.

Bilgisayarı stres testine sokun tüm parçaları zorlar,mavi ekran alırsanız iade edin 24 saatin sonunda sıkıntı olmazsa sağlamdır oyun ya da program açmayın tüm parçaları kontrol etmez bazı arkadaşlar yanlış öneri vermiş.StressMyPc'yi kullanabilirsiniz ya da PassMark Performancetest.
2 gündür aralıksız çalışan bilgisayar olsa bile dinlendirmeden teste sokabilirim değil mi?
Sonuçta masaüstü bilgisayar bu. Dayanması gerek ve hiçbir sıkıntı olmadan testi geçmesi gerek.
Hangi programı öneriyorsunuz peki?
Hangisi daha sağlıklı ve daha kolay kullanıma sahip?

2 gündür aralıksız çalışan bilgisayar olsa bile dinlendirmeden teste sokabilirim değil mi?
Sonuçta masaüstü bilgisayar bu. Dayanması gerek ve hiçbir sıkıntı olmadan testi geçmesi gerek.
Hangi programı öneriyorsunuz peki?
Hangisi daha sağlıklı ve daha kolay kullanıma sahip?
StressMyPc'yi kullanabilirsiniz ya da PassMark Performancetest.Dinlendirmek isteğinize bağlı ama sistem güçlü dinlendirmeye gerek yok.

StressMyPc'yi kullanabilirsiniz ya da PassMark Performancetest.Dinlendirmek isteğinize bağlı ama sistem güçlü dinlendirmeye gerek yok.
Üstat peki size de bir şey sormak istiyorum. Benim işlemcim i5 10400F 2.90GHz destekliyor. Yani temel hızı bu.
Ama işlemci hızıma görev yöneticisinden bir bakayim dedim 3.90GHz'lere çıkıyor 2.90GHz'lere iniyor 1.47GHz'lere iniyor sürekli hareket halinde ve 2.90GHz'nin çok üstüne bile çıkabiliyor. Bu durumu araştırdım ve bir arkadaş bana işlemcin turbo modunda demişti. Bu yüzden ileride ısınma sorunları olabilir ve daha fazla kendini tüketiyor ömrünü azaltıyor işlemcinin vsvs demişti.
Ben de güç tüketimini kısmından gelişmiş güç ayarlarını değiştir dedim ve en yüksek işlemci durumunu %99 yaptım. Normalde %100'dü.
Simdi ise masaüstünde ve tarayıcıda gezinirken ortalama 1.50-1.70GHz oluyor. 2.90GHz'nin üstüne çıkmıyor. Oyuna girince 2.79GHz sabitleniyor sanırsam. Yani bu durumda böyle kalması iyi mi yoksa diğeri kesinlikle daha iyi hiç değiştirmenize gerek yoktu performansınızdan kısıp kendinize boş yere eziyet etmeyin mi diyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı