Ekran kartı ve mouse takılıyor

SpaWn24

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. ASUS Phoenix RX550 2G EVO ekran kartım var. Sorun şu ki mouse stuttering, kasma, takılma problemi yaşıyorum. Önceki ekran kartım HD7850 idi. Buna benzer herhangi bir sorun yaşamadım diğer parçalar her şey aynı. Temiz format attım Windows 10 Pro kurulumu yaptım sorunum düzelmedi DDU ile güvenli modda ekran kartının driverını kaldırıp bir sürü versiyon denedim en güncelinden AMD'nin sitesinde yayınlanan en eski versiyonlarına kadar sorunum hala düzelmedi. İnternette hdcp kapatıp düzeltebilenler var fakat bende o da işe yaramadı. Lütfen bir çözüm yolu bulalım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistem özelliklerim:
i7 870 2.93 @3.20GHz
8 GB Kingston 1333MHz Dual Channel.
ASUS Phoenix RX550 2G EVO 2 GB 128 bit GDDR5.
Quadro H55-A2C anakart.
LG 22MK400H-B 75 Hz FreeSync monitör HDMI kablo ile bağlı

Son düzenleme:
Samsung HDD. Bundan kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü sistemdeki her şey aynı ta ki ekran kartına kadar önceki ekran kartımda böyle bir sorun yoktu.
O zaman ekran kartı sorunludur hocam diğer parçalarda sıkıntı yoksa.Ekran kartını başka bilgisayarda da deneyin bakalım aynı sorun olursa ekran kartını değiştirin.

O zaman ekran kartı sorunludur hocam diğer parçalarda sıkıntı yoksa. Ekran kartını başka bilgisayarda da deneyin bakalım aynı sorun olursa ekran kartını değiştirin.

Ne yazık ki deneyebileceğim başka bir PC yok.
Var midir baska yardimci olacak birileri?
Merhaba arkadaşlar. ASUS Phoenix RX550 2G EVO ekran kartım var. Sorun şu ki mouse stuttering, kasma, takılma problemi yaşıyorum. Önceki ekran kartım HD7850 idi. Buna benzer herhangi bir sorun yaşamadım diğer parçalar her şey aynı. Temiz format attım Windows 10 Pro kurulumu yaptım sorunum düzelmedi DDU ile güvenli modda ekran kartının driverını kaldırıp bir sürü versiyon denedim en güncelinden AMD'nin sitesinde yayınlanan en eski versiyonlarına kadar sorunum hala düzelmedi. İnternette hdcp kapatıp düzeltebilenler var fakat bende o da işe yaramadı. Lütfen bir çözüm yolu bulalım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistem özelliklerim:
i7 870 2.93 @3.20GHz
8 GB Kingston 1333MHz Dual Channel.
ASUS Phoenix RX550 2G EVO 2 GB 128 bit GDDR5.
Quadro H55-A2C anakart.
LG 22MK400H-B 75 Hz FreeSync monitör HDMI kablo ile bağlı.

Sorunun hala devam etmekte. Görselde ki ekranda, AMD'nin programinda, YouTube'da video izlerken, LoL oynerken Alt-Tab atinca (sadece LoL degil butun oyunlarda Alt-Tab atinca fakat oyunun icinde takilmiyor sadece Alt-Tab atinca) mouse takilmasi yasiyorum. Aslinda sadece mouse mu takiliyor PC mi takiliyor anlamis degilim. Gozle gorulen hissettigim mouse suruklerken ufak ufak takilmasi. Bi ihtimal bios sifirlayim denedim duzelmedi hala

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Hocam Alt Tab sorunları genelde depolama kaynaklı oluyor. HDD'nizin sağlığı ne durumda?

Sadece oyunda Alt Tab atinca yani oyun oynarken bir sıkıntı yok masaüstüne dönünce video izlerken falan oluyor hddm iyi durumda HD Tune ile kontrol ettim.
@Recep Baltaş Recep abi rahatsiz etmek istemezdim ama bir turlu cozum yolu bulamiyorum bir el atsan.

Son düzenleme:
Merhaba,
Sorun bende de birkaç aydır mevcut.
Laptopum'da iki ekran kartı mevcut, Intel ekran kartında iken sorun yok ancak ikinci ekran kartım olan NVIDIA A2000 kartımı aktifleştirince olanlar oluyor. Ortalama 10-20dk aralıkla mouse donuyor 2-3sn sonra geliyor. Ekran kartını aygıt yöneticinden pasif yapınca düzeliyor.
Bu işlemler sırasında sıcaklık değerlerim;
CPU: 52C.
GPU: 35C.
SSD: 40C.

Disklerim ve RAM her şey 0.
Format, Windows 10-W11 hepsinde denedim sonuç aynı. Mouse dışında Trackpad'de aynı. Sistem donuyor mu emin değilim ekranda bir şey oynatıyorsam onda sorun olmuyor. Sadece I/O aygıtları bir süreliğine donup geliyor.

@Recep Baltaş sanırım yardımınıza ihtayacımız var. Hiçbirimiz sorunu çözemedik.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı