Ekran Kartı VRAM'i aşılırsa ne olur?

Eski oyunlarda anlık drop, yeni oyunlarda kaplamaların geç yüklenmesi ve çok fazla olursa anlık drop

Cevaplar için teşekkürler. Aslında az çok biliyorum neler olduğunu. Bir konuya redditte yazana benzer bir cevap verdiğim için yanlış bilgi uyarısı aldım o yüzden doğruluğundan emin olmak istedim.

Bu bandwith'e de bağlı biraz. Eski kullanıcısı olduğum R9 Fury, 4GB'yı aşan oyunlarda hiç drop yemeden, takılma veya kasma gibi problemler yaratmadan oyunları oynatıyordu. Ve sistem ramlerini kullanmaya başladığını ilk defa duyuyorum. 2 rami ayrı hızda çalıştırmak imkansızken, 3000MHz bellek ile 16Gbps bellek nasıl aynı anda çalışıyor ki?
Hocam zaten aynı hızda çalışmadığı için FPS düşüyor ya. Sağlam bir teknoloji kanalının bir videosunda "Oyun oynarken VRAM yetmezse sistem RAM'e gider. Ancak sistemin belli bir yerine ulaşmak zaten gecikme olduğu için ve RAM'ler de VRAM'lere oranla yavaş çalıştığı performans kaybı olur" tarzında bir şey dediğini hatırlıyorum.

Sanırsam Xbox One X de oyun oynarken sadece VRAM kullanıyor daha hızlı çalıştığı için hiç RAM kullanmıyor. Ama bunun aynısını bilgisayarda yapsak ise yaramaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı