Ekran kartım yandı mı?

Ekran kartı kaç yıllık? Bende bu sorunun aynısı 5 yıllık kartımda olduğunda lehimletme işlemi yaptırmıştım. Fırınlama olarak da geçiyor. Ekran kartı ömrünü bitirmeye yakın bu çizgi problemi oluyor. Lehimletince 2-3 ay daha normal idare ediyor. Bence ekran kartını söküp bilgisayarcıya götürüp orada denemesini iste. O şekilde anlayabilirsin ancak.
 
Yeni monitör bul orada dene. Eğer yine olmuyorsa, anakartın ekran kartını kullan, ekran kartını çıkar. Bu 2 yöntem ile sorunu bul.
 
Monitörden çıkan kabloyu kasanın arkadından ekran kartına değil de anakartına takar mısın lütfen. Böylece işlemci üzerinden görüntü almış olacaksın ve eğer görüntü düzgün ise monitör ve kablo sağlam demektir.
 
Çok teşekkür ederim bilgi ve önerileriniz için. Monitörü zaten denedim ama yarın pc yi hdm değil de diğer kablo ile anakarta bağlamayı deneyeceğim.
 
Başka bir monitörde ve farklı kablolar ile deneyip sonucu yazar mısınız?

Çok teşekkür ederim bilgi ve önerileriniz için. Monitörü zaten denedim ama yarın pc yi hdm değil de diğer kablo ile anakarta bağlamayı deneyeceğim.
Dostum eğer monitörün çalışıyorsa (ki çalıştığını söyledin), sorun başka bir yerde. Aldığın yere mesaj atmalısın bence.
 
Garantisi vardı ulaşırsam yarın aldığım yere garantiye yollamaya çalışacağım umarım karşılar ya da küçük bir ücret ister çünkü 1400 tl ye aldığım ürün şuan 2000 tl olmuş.
 
O anakarta başka bir ekran kartı takmayı deneyin. Eğer sorun çözülürse ekran kartında problem vardır.

Çözülmezse o ekran kartını başka anakarta takmayı deneyin. Çözülürse eski anakartta problem vardır.
 

Geri
Yukarı