Ekran kartım yanmış olabilir mi?

alivefly

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ASUS RX 580 4 GB OC modeli ekran kartım var. Bugün AMD uygulamasından performans kısmında otomatik hız aşıttırma GPU moduna aldım normal de hep öyleydi. Birden kapanmış bende geri açtım açtığımda 2-3 saniye bekledikten sonra ekran yeşil kareler oldu. Yeniden başlatma tuşuna bastım olmadı direkt fişten kapadım açtım oyunlara girdim bir sıkıntı yok, yağ gibi akıyor nedeni nedir sizce? Daha önce de 1-2 defa böyle olmuştu ekran karelenip kapanmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yansaydı hiç bir şekilde oyun oynayamazdınız. Yine de bilen birine baktırın derim

Kart ömrünü dolduruyor olabilir. Voltaj sıkıntısı olabilir, PSU yetmiyebilir. Yükte ısınıyor, kafa gidiyor olabilir. Taş düşebilir, ayı çıkabilir.

Hocam FPS düşerdi yansa, büyük ihtimal ekran kartında sorun yoktur ama başka parçalarda olabilir o dediğiniz şeylere göre.

Hocam otomatik GPU hız aşırtmasında kart için en optimum voltaj ve clock hızı ayarlarını uyguluyor. Bazen böyle sıkıntılar olabilir. Bilgisayarı açtığınızda yeşil karelerin olma sebebi ise AMD daha aşırtma ayarlarını sıfırlamamış olmasıdır. Fişi çek tak yapıp açtığınızda normal ayarlara dönmüştür. Bir problem yok yani. Kalıcı hasar bırakmış olma ihtimali çok düşüktür.

Anladım hocam teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…