Ekran kartım yanmış olabilir

Victory_can7

Hectopat
Ekran kartım 2 gün önce çip denen bir arıza yüzünden bozuldu. Bir kere tamirciye götürdüm ama tamircim nejdat o zaman çip arızasının olduğunu ve tamir edilemeyeceğini söyledi. Yardım edebilecek var mı?
Ekran kartı modelim: PowerColor R9 270X DEVIL GDDR5 2 GB 256Bit AMD Radeon DX11.2.

Çip neden yanıyor acaba, ben de 10 yıldan fazladır kullandığım emektar GT220 var 1 ay öncesine kadar hiç açıp temizleyip macun yenilememiştim 90 derece çalıştığı halde hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Böyle tamir yapabilen adamlara danışacaksın. Bga chip değişimi reballing işleri olabilir chip yandıysa. Genelde voltajı ayarlayan kısımlar bozuluyor. Gpu veya belleklere voltajı ayarlayan kısımlar. Bu işleri herkes yapamaz. Bga makinesine sahip servisler yapabilir bellek chipi veya gpu chipi yandıysa. Gpu veya ram bellek lehimleri yenileme işleri gerekiyorsa. Fazlar mofsetler falan daha kolay sanırım değişimi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı