Ekran Kartına Güç Kablosu Taktırmak Performansı Arttırır Mı?

diyaryavas

Hectopat
9800GT ekran kartımda güç kablosu takılı değil, gücü slottan alıyor. Sadece güç kablosu taktırsam ekran kartının performansını arttırır mıyım?
  • 300W PSU
  • 2x2GB RAM
  • 80GB HDD
  • Intel Core 6320 İşlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
9800GT ekran kartımda güç kablosu takılı değil, gücü slottan alıyor. Sadece güç kablosu taktırsam ekran kartının performansını arttırır mıyım?
  • 300W PSU
  • 2x2GB RAM
  • 80GB HDD
  • Intel Core 6320 İşlemci

Hayır bazı anakartlar slot beslemeli, bazıları harici beslemeli. En azından benim aklımda öyle kalmış. Slot besleme varsa takma.

Hayır bazı anakartlar slot beslemeli bazıları harici beslemeli en azından benim aklımda öyle kalmış slot besleme varsa takma.
Daha çok ekran kartların harici güç girişi gerektirip gerektirmediğiyle alakalı bir durumdur. Yanlış hatırlamıyorsam 750 Ti Maxwell mimarili olduğu için, R7 265 için gerekirken 750 Ti'da gerekmiyordu. Yani fazla güç tüketmeyenler için gerekli değil.

Daha çok elektrik alınca kartın performansı mı katlanacak ? Ne düşünerek sordunuz anlamadım da güç girişi varsa zaten takılması zorunludur. Açılmaz ki görüntü vermez. Güç girişi yoksada zaten slottan alır enerjiyi. Güç girili olmayan bir kartı matkapla delip güç bağlantısı yapılacağını mı sanıyorsunuz ? Evdeki prize tak direk :D hey allahım.

Daha çok elektrik alınca kartın performansı mı katlanacak ? Ne düşünerek sordunuz anlamadım da güç girişi varsa zaten takılması zorunludur. Açılmaz ki görüntü vermez. Güç girişi yoksada zaten slottan alır enerjiyi. Güç girili olmayan bir kartı matkapla delip güç bağlantısı yapılacağını mı sanıyorsunuz ? Evdeki prize tak direk :D hey allahım.

Yalnız bazı 9800 gt lerde ekstradan güç girişi var. Ayrıca adam çalıştırmış kartı ki performansı artarmı diye sormuş :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştırdığına göre yok güç girişi diye düşünüyorum, zira slottan en fazla fanları döner yani.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı