Ekran kartına hatalı VBIOS atıldıktan sonra görüntü gelmiyor

mrhkk

Centipat
Katılım
1 Mart 2023
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Harici ekran kartıma hatali VBIOS attım. Ekran gelmiyordu. Sonrasında uzak masaüstü ile bağlandığımda monitörde görüntü gelmemesine rağmen uzak masaüstünde görüntü olduğunu fark ettim. Doğru VBIOS'u attığımı sanarken sanırım uyumsuz bir BIOS attım.

Bu sefer uzak masaüstü ile de bağlanamadım PC açılmadığından dolayı. Cihazımda APU işlemci olduğu için işlemci GPU ile harici kartımı çıkarıp denedim ve sorunsuz calıştı, olması gerektiği gibi. Sonrasında çoklu GPU'yu BIOS'tan etkinleştirdim, denedim. Sanırım 2 GPU'dan birisi hatalı olduğu için PC açılmadı. Bu şekilde düzeltildiğini birkaç kişi yazmış ama bende işe yaramadı. GPU oldu mu dersiniz? Varsa farklı bir çözüm yolu var mıdır?

konu hakkında bilgisi olan yokmu dostlar
 
Son düzenleme:
Ekran kartını servise ya da tamirciye götürüp VBIOS yazdırın.

2024-03-31_22-33-48.png


Ya da bu işlemleri deneyin.
 
bunları denedim hiveos kurup da denedim ama ekran kartımı takında sistem açılmıyor hiveos da offline gözüküyor kartı çıkardığımda sadece onboard gpu yu algılıyor normalde hatalı bios atıldığında bu şekilde olmaması gerek ama ben sadece hatalı bios attım bundan sonra oldu
 
Bunları denedim Hive OS kurup da denedim ama ekran kartımı takında sistem açılmıyor Hive OS da offline gözüküyor kartı çıkardığımda sadece onboard GPU'yu algılıyor normalde hatalı BIOS atıldığında bu şekilde olmaması gerek ama ben sadece hatalı BIOS attım bundan sonra oldu.

Kartı farklı bir bilgisayarda deneyin mesela arkadaşınız varsa onunkine takıp VBIOS atmayı denerseniz iyi olur.
 
denedim görüntü gelmemesi değil sorun sistem hiç açılmıyor bios a giremiyorum numlock tuşu vs aktif olmuyor kardeşimin bilgisayarında denedi söylediğiniz işlemi teşekkürler yinede 🙏

görüntü monitöre gelmese bile uzak masaüstü ile bağlanıyordum yanlış bios yüklediğimde
şuan siste açılmıyor bağlantıda yapamıyorum dolayısıyla

ekran kartımı taktığımda offline oluyor sistem çıkardığımda sadece apu gpu görüyor

şuan bir ayrıntı fark ettim attığım bios ssid si farklıymış bundan sistem açılmıyor olabilir
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Resmi 2024-04-01 01.10.32.png
    Ekran Resmi 2024-04-01 01.10.32.png
    187,3 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
BIOS'tan multi monitör ayarını, ismi farklıda olabilir, açıp, yani her iki GPU'dan görüntü verecek şekilde ayarlayıp, ekran kartı takılıyken anakarttan görüntü alıp GPU-Z ile ekran kartına bakın, görebiliyorsanız GPU-Z görüntüsünü paylaşın, bir de kartın tam modelini söyleyin.

Multi monitör ile, ekran kartı takılıyken anakarttan görüntü vermesi gerekiyor, hiçbir şekilde görüntü alamıyorsanız, 2 ekran kartı takılan bir anakart ile karta bakmak gerekiyor.
 
Kanka çözdün mü, aynı şeyden muzdaribim. Ekran kartını takınca on board görüntü gelmiyor. Sadece BIOS attım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı