Ekran kartına voltajsız OC yapınca bozulma riski olur mu?

Makaleler
21
RX 570 ekran kartıma 60 MHz OC yaptım, bellekleri ise 50 MHz artırdım. Birkaç FPS kazandım gibi ne kadar kazanırsam kardır. Voltaj artırmadan yaptım bunları, bozulma falan yok stabil çalışıyor gibi. Voltaj vermediğim için yaptığım OC GPU'nun ömrünü kısaltır mı? Eğer uzun vadede bir zararı olacaksa geri çekeyim. Lütfen sadece bu konuda deneyimli olanlar cevaplasın. Ayrıca sıcaklık değerleri oldukça iyi, en fazla 65 dereceyi gördüm ağır grafikli sahnelerde.

RX 570 ekran kartıma 60 MHz OC yaptım, bellekleri ise 50 MHz artırdım. Birkaç FPS kazandım gibi ne kadar kazanırsam kardır. Voltaj artırmadan yaptım bunları, bozulma falan yok stabil çalışıyor gibi. Voltaj vermediğim için yaptığım OC GPU'nun ömrünü kısaltır mı? Eğer uzun vadede bir zararı olacaksa geri çekeyim. Lütfen sadece bu konuda deneyimli olanlar cevaplasın. Ayrıca sıcaklık değerleri oldukça iyi, en fazla 65 dereceyi gördüm ağır grafikli sahnelerde.

Lütfen sadece deneyimli olanlar cevaplasın.😊
Bi yerlerde okuduğu bilgiyi paylaşmak isteyen olamaz mı? Kullanıcılar genelde daha az voltajla daha fazla hıza ulaşmak için denemeler yaparlar. Önemli olan stabillikten çıkmaması.

Son düzenleme:
Sorun çıkmaz merak etmeyin, stabil ayarlar bulunursa zararı olmaz yararı olur. Fakat dediğim gibi sadece stabil ayarlar için geçerli bu. Gereksiz voltaj vermede ve OC değerlerini abartmada işler değişir. Kısacası geri çekmenize gerek yok, ayarlar stabil gözüküyor.

Zaten çok anlaşılmıyor ne kadar FPS geldiği, ya aynı oluyor yada birkaç artış oluyor sanırım yapmaya değmez.
Oyunlarda gözle görülür bir performans artışı için hem işlemciye hem ekran kartına hatırı sayılır miktarda OC yapmak gerekiyor. Aksi taktirde pek bir performans artışı yaşanmayabiliyor.

Bende hurda GT 420 var voltaj siz yükleniyorum ne varsa sıkıntı yok stok islemci hızı 700 MHz ben 900 de çalıştırıyorum 1600 olan bellek hizini 1700 lerde çalıştırıyorum %27 oc li yazıyor aida64 sıkıntı yok sıcaklık 55/65 arası değişiyor kasa içinde 4 fan var tâbi wolfenstein the new order 30/35 FSB de oynuyorum orta ayarlar full çözünürlük

Foxlonn g41 mxe anakart e6500 işlemci %15o.c li 4gb ram GT 420 ekran kartı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı