Ekran kartinda AMD mi NVIDIA mi?

• Konuyu başlatan noxz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 135
  • Görüntüleme 6.144
Evet hocam katiliyorum.

Anladim hocam.

Anladim hocam. 7700 XT guzel bir kart evet ama en basitinden sende sikayetci olup degistirmissin. O yuzden sıcak bakamiyorum.

Hocam konu hala kapanmamış Intel gayet iyi bir ekran kartı B580 üretti ilk çıktığı zaman bu ekran kartı 12 bin liraydı şu an bu ekran kartı 11.200 lira ki bu ekran kartı çıkalı 2 ay olmadı bu ekran kartındaki tek sorun driver ve bu driver sorunu olmasına rağmen bu ekran kartı 4060'ı yerle bir ediyor ki 4060 Ti kadar güçlü bir ekran kartı driver sorunu çözüldükten sonra bu ekran kartı 4060 Ti'yı da tokatliyacak ki driver sorunu olsa bile tokatlıyor çoğu oyunda çok daha fazla FPS alıyor DLSS 3 var diyorsan fg yi sen istediğin oyunda kullanamıyorsun aşırı rezalet bir şey hiçbir oyun fg getirmiyor oyunlarına kullanamıyorsun yani DLSS var diyorsan inteldede idare edecek XeSS var ayrıca Intel çıkardığı ekran kartlarında hepsi ilk çıktığı zaman sorunlu mesela Arc A750 kötü bir kart ama çıktığı günü ile şu anki arasında dağlar kadar fark var hocam herkesin dediğine çok kolay kanıyorsunuz Techolay'ın ve Donanım Arşivi'nin B580 hakkında dedikleride gerçeği yansıtıyor zaten ki şu an orta segmentte bulunan açık ara farkla en iyi fiyat performans ekran kartı B580 bu ekran kartının fiyatı gitgide düşecek 4060 Ti 20 bin lira sen B580'i 11 bin liraya alıyosun ve driver sorunu çözüldüğü zaman 4060 Ti alınmayacak diyemiyoruz çünkü genel bir savunma olarak NVIDIA çıkardığı her ekran kartı en iyisi kabul görüyor rakip yoksa ve satıcı bilindik ise normalde 10 bine 12 bine satılacak ekran kartını 20 bine satıyorlar Intel bunu yapmıyor işte doğrusu yapamıyor yani özet olarak sen 4060 13 14 bine alıyorsun bazı modelleri 15 16 bin ama sen 4060'dan kat kat daha fazla performans veren ekran kartını 11 bine alıp çöp bozuk güvenmiyorum diyorsan orasını ben bilemem veya diğer arkadaşlarda geçerli.

Nvidia, alınacak kart değil; baya kazıklık bir kart. VRAM’i de oldukça düşük, çoğu oyun 8GB'ı aşıyor. AMD al, geç.
vrami dusuk evet ama teknolojisi 2x fps sagliyor dostum. amd fp urunu baya bi ama kafam cok karisik. herkes farkli bir sey soyluyor. amd icinde teknoloji ve diger kronik sorunlar yuzunden kotuluyorlar

Ne için kullanacağınıza bağlı, "ben oyun geliştiriyorum, benim projelerim var" diyorsanız NVIDIA öneririm fakat bu çok uçuk projelerde işe yarar. AMD işinizi çok iyi görecektir.
oyun ve gundelik kullanim icin hocam proje falan yok.

AMD ekran kartı alın diyenler ne yaşıyor? Arkadaş rekabetçi oyunlarda oynayacak ve AMD rekabetçi oyunlarda Nvidia ya (Nvidia reflex teklonojisi sayesinde) kıyasla açık ara daha kötü hikayeli oyunlar içinde konuşayım ışın izleme teknolojisi bazı oyunlarda artık zorunlu olarak kullanılmaya başlandı bile ve AMD ışın izleme konusunda berbat ileride AMD ekran kartınız olduğu zaman baya sıkıntılı bir durum yaşarsınız Nvidia VRAM konusunda aşırı cimri katılıyorum ama dlss ve mfg diye bir gerçek var ve yeni çıkan 5090 incelemeleri geldi dlss ve mfg testleri aşırı iyi neredeyse orjinalden bile daha güzel gözüküyor belli başlı yerler dlss ve mfg nin önceki serilerde kullanılamamasının sebebi yeni gelen blackwell mimarisi yani alabilecekseniz Nvidianın 5000 serisini bekleyip 5060 falan alın emin olun beklediğinize değecek hem o sırada biraz bütçenizi artırırsınız
hocam dediklrrinizi bazi kisilerden de duydum amd konusunda. o yuzden sicsk bakamiyorum zaten. nvidia daha cazip geliyor her ne kadar vrami dusuk olsa da.

Oyunlarda AMD kartlardaki en büyük sıkıntılarımdan biri FSR'ın yanında Native olarak da iyi bir AA sunamamasıydı. Misal Nvidia tarafında son yıllarda çıkan oyunlarda Native olarak DLAA açabilirken AMD tarafında çoğunlukla maksimum TAA gibi daha kötü görünen AA açmak zorunda kalıyordum. Nadiren FSR Native AA olan oyunlar da biraz daha iyi oluyordu. DLSS ve FSR işin içine girince zaten karşılaştırma yapmak bile saçma kalıyor. FSR'nin iyi gözüktüğü oyun sayısı bayağı az iken DLSS birçok oyunda cidden iyi görünüyor. Onun dışında AMD son driveri ile beni çileden çıkartmıştı; ondan öncekiler iyiydi. Sonradan ben Gamepad bozuldu zannederken meğer driver hatası yüzünden algılamayıp kopuyormuş. Üst bütçelerde Nvidia tartışmasız çok çok daha iyiyken ne olursa olsun 7700 XT gibi kartlara karşı 4060 almanın ne kadar mantıklı olduğu tartışılır. Ben olsam ekran kartında ikinci ele yönelir; geri kalan parçaları da sıfır alırdım herhalde.
hocam hazir sistem alacagim. o yuzden her sey 0. dedikleriniz beni aydinlatti. tesekkurler

İkisini de kullandım eğer DLSS vesiare kullanmayıp oyunları Native'de oynayan bir kişi iseniz hiç fark etmez hangisi aynı performansı daha ucuza veriyorsa al geç. Yok DLSS vesaire kullanırım diyorsan şu anda DLSS FSR'ya göre çok çok daha iyi durumda.
yani tabii ki dlss kullanirim hoca. fsr icin zaten duzgun calismiyor vs deniyor. o yuzden nvidia daha agirlikli geliyor. bide simdi intelci arkadaslar geldi onlar da kafami bulandirdi baya 🥲

Son düzenleme:
vrami dusuk evet ama teknolojisi 2x fps sagliyor dostum. amd fp urunu baya bi ama kafam cok karisik. herkes farkli bir sey soyluyor. amd icinde teknoloji ve diger kronik sorunlar yuzunden kotuluyorlar
Saf güç alıp geçeceksin. Teknoloji falan ne yapacaksın? Işın izlenme açıp ne yapacaksın? Sahte sahte DLSS’ler açıp ne yapacaksın? Anlamıyorum. Yani saf güç, VRAM’i yüksek bir kart al ve geç. AMD, artık kronik sorunlu kart değil; sorunları çoktan çözüldü.

Ben de AMD kart almadan önce sürekli eleştiriyordum, ‘Bu nasıl kart?’ diye düşünüyordum. Ama aldıktan sonra anladım ki sağlam bir kartmış. İki kart kullandım; biri RX 570 4GB, şu an ise RX 6800 16GB kullanıyorum. Gayet memnunum, hiçbir sorun görmedim.

Ama hâlâ ısrarla kronik sorunları var diyorsan lütfen mesajı cevaplama, hatta görmezden gel. Konu tartışmaya dönüşmesin, hem senin için hem de benim için daha iyi olur.

Saf güç alıp geçeceksin. Teknoloji falan ne yapacaksın? Işın izlenme açıp ne yapacaksın? Sahte sahte DLSS’ler açıp ne yapacaksın? Anlamıyorum. Yani saf güç, VRAM’i yüksek bir kart al ve geç. AMD, artık kronik sorunlu kart değil; sorunları çoktan çözüldü.

Ben de AMD kart almadan önce sürekli eleştiriyordum, ‘Bu nasıl kart?’ diye düşünüyordum. Ama aldıktan sonra anladım ki sağlam bir kartmış. İki kart kullandım; biri RX 570 4GB, şu an ise RX 6800 16GB kullanıyorum. Gayet memnunum, hiçbir sorun görmedim.

Ama hâlâ ısrarla kronik sorunları var diyorsan lütfen mesajı cevaplama, hatta görmezden gel. Konu tartışmaya dönüşmesin, hem senin için hem de benim için daha iyi olur.
dostum tartismiyorum ben. internette gorduklerimi soyluyorum. teknolojiyi napacaksin demissin de her sey teknolojidem yuruyor. kronik sorunlsri oldugunu ben soylemiyorum hic kullanmadim. azcik yukari cikarsan gorursun amd kullanicilarinin yorumlarini. kartı vatanin gibi savunmana gerek yok ben sadece fikir aliyorum. tesekkurler.

AMD ekran kartı alın diyenler ne yaşıyor? Arkadaş rekabetçi oyunlarda oynayacak ve AMD rekabetçi oyunlarda Nvidia ya (Nvidia reflex teklonojisi sayesinde) kıyasla açık ara daha kötü hikayeli oyunlar içinde konuşayım ışın izleme teknolojisi bazı oyunlarda artık zorunlu olarak kullanılmaya başlandı bile ve AMD ışın izleme konusunda berbat ileride AMD ekran kartınız olduğu zaman baya sıkıntılı bir durum yaşarsınız Nvidia VRAM konusunda aşırı cimri katılıyorum ama dlss ve mfg diye bir gerçek var ve yeni çıkan 5090 incelemeleri geldi dlss ve mfg testleri aşırı iyi neredeyse orjinalden bile daha güzel gözüküyor belli başlı yerler dlss ve mfg nin önceki serilerde kullanılamamasının sebebi yeni gelen blackwell mimarisi yani alabilecekseniz Nvidianın 5000 serisini bekleyip 5060 falan alın emin olun beklediğinize değecek hem o sırada biraz bütçenizi artırırsınız
5060 mı? 2025 yılında oyunların artık 1080p düşük grafikler için 8 gb kartları önerdiği zamanlarda o kadar para verip 8 gb kart almak mantıklı da Amd kart almak mı mantıksız? Anladığım kadarıyla 1440p ekran kullanmamışsınız DLSS elbette daha iyi görünüyor ama FSR 3 hatta 2 bile kötü görünmüyor yüksek çözünürlükte. RT zorunlu oyunlar çok fazla olmayacaktır Nvidia kartlar bile RT'de zorlanıyor performansı bu kadar emen bir özellik oyun yapımcıları için iyi birşey değil anlaşma yapmadıkça zorunlu kılmazlar. 7800 XT gibi güçlü bir kart alırsanız ne Vram sorunu yaşarsın ne düşük Fps alırsın 1440p'de. Çok zorlayan oyun olursa ki 60 Fps alamayacağı oyun yok ama yüksek Fps almak istersen de FSR açar geçersin. 1080p haricinde o kadar görüntüyü bozmuyor. Şu upscaling mevzusuyla milleti öyle uyuttular ki insanlar DLSS FSR olmadan iyi performans alınmıyor sanıyor. Native görüntüden asla daha iyi olamaz Upscale teknolojileri. Lazım olmadıkça açılmamalı. Kendim de 4070 S aldım ama 7800 XT alan adamın kartı benim kartımdan muhtemelen daha uzun süre gidecektir 1440p'de.

5060 mı? 2025 yılında oyunların artık 1080p düşük grafikler için 8 gb kartları önerdiği zamanlarda o kadar para verip 8 gb kart almak mantıklı da Amd kart almak mı mantıksız? Anladığım kadarıyla 1440p ekran kullanmamışsınız DLSS elbette daha iyi görünüyor ama FSR 3 hatta 2 bile kötü görünmüyor yüksek çözünürlükte. RT zorunlu oyunlar çok fazla olmayacaktır Nvidia kartlar bile RT'de zorlanıyor performansı bu kadar emen bir özellik oyun yapımcıları için iyi birşey değil anlaşma yapmadıkça zorunlu kılmazlar. 7800 XT gibi güçlü bir kart alırsanız ne Vram sorunu yaşarsın ne düşük Fps alırsın 1440p'de. Çok zorlayan oyun olursa ki 60 Fps alamayacağı oyun yok ama yüksek Fps almak istersen de FSR açar geçersin. 1080p haricinde o kadar görüntüyü bozmuyor. Şu upscaling mevzusuyla milleti öyle uyuttular ki insanlar DLSS FSR olmadan iyi performans alınmıyor sanıyor. Native görüntüden asla daha iyi olamaz Upscale teknolojileri. Lazım olmadıkça açılmamalı. Kendim de 4070 S aldım ama 7800 XT alan adamın kartı benim kartımdan muhtemelen daha uzun süre gidecektir 1440p'de.
5060 alsın diye bir zorunluluk göstermedim daha üst kartlarida tercih edebilir arkadaş ve evet rekabetçi oyunlar için konuşuyorum bu tarz oyunları oynayacak birinin AMD alması mantıksız ve dostum emin ol 1080p 2k 4k oyun deneyimlemiş biri olarak konuşuyorum fsr3 bir oyundan yüksek FPS alamıyorsanız bence kötü gözüküyor fazla bozulma var RT oyunların grafiği şah a çıkarması sebebiyle ileride çok daha fazla kullanılacağını düşünüyorum ve Nvidia rt konusunda gayet iyi iş pathtracing e gelince bocalıyorlar oda aşırı normal upscale teklonojileri yeni gelen Dlss4 ve mfg ile manyak bir seviye atladı yabancı kanallara bakmanızı tavsiye ederim

Bu Arada Ekranda Bozulma Olmayıp oyunu güzel gösterdiği sürece ha saf güç ha yapay zeka? Dokunamadığımız bir şey için bu konuşmaları yapmak ne kadar mantıklı ? hikayeli oyunlar için konuşuyorum

MFG 5060 ile iyi çalışır mı? Ben daha yeni 1080P monitör aldım ve değişmeyeceğim. 5060 ya da 5060 Ti'i bekliyordum normalde ama 4070'e bakmaya başladım şimdi. Oyunları olabildiğince yüksek ayarlarda oynayan birisiyim. 5060 ile 20-30 FPS alırken MFG açmak mantıklı olur mu mesela?

MFG 5060 ile iyi çalışır mı? Ben daha yeni 1080P monitör aldım ve değişmeyeceğim. 5060 ya da 5060 Ti'i bekliyordum normalde ama 4070'e bakmaya başladım şimdi. Oyunları olabildiğince yüksek ayarlarda oynayan birisiyim. 5060 ile 20-30 FPS alırken MFG açmak mantıklı olur mu mesela?

Asla sorun olmaz. Kesinlikle 5060 ti alın. Ancak bu tamamen sizin görüntüden ne beklediğinize bağlı mesela bence 50 FPS üstü mfg açılırsa görüntüde bence çok az fark olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı