Ekran kartında NVIDIA mı AMD mi tercih edilmeli?

NVIDIA'nın 2025'in başından bu yana stabil sürücü çıkartamaması akıllarda çok soru bırakıyor şahsen.
Bütçenize göre değişir, eğer bütöeniz çoksa 5080/5090 gibi kartların AMD dengi olmadığından illa NVIDIA almak zornundasınız. Ancak daha alt bütçelerde AMD daha mantıklı olabiliyor.
Gerçekten her gelen sürücüde FPS değerlerim düşüyor. Bi ara gelen güncelleme ile Valorant FPS'im 350'lerden 100'lere düşmüştü.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-23 131809.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-23 131809.png
    74,7 KB · Görüntüleme: 20
Yakında masaüstü dizmeyi planlıyorum, yakın arkadaşım var ve onun da hiç masaüstü bilgisayarı olmamış ve ona dedim ki NVIDIA yerine Radeon mu alsam dedim, kendi fikrime katılacağını sandım ve "Ateş ve Su kaldırır mı?" diyerek fikrimle dalga geçti. Siz ne düşünüyorsunuz, şu NVIDIA fanboyları çok sıkmaya başlamadı mı? Yorumlarınızı duymak istiyorum.
Paran varsa Nvidia daha iyidir.Yinede almaya niyetlendiğin kartın amd muadilini öğrendikten sonra(googledan aratıp öğrenebilirsin) almadan önce youtubedan karşılaştırmalarına ve testlerine bakıp hem videoda gördüklerinden hem yorumlarından karar verebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı