Ekran kartında OC yapmak için işlemcinin veya anakartın OC destekli olma şartı var mı?

batilask

Hectopat
Daha fazla  
Örneğin MSİ GTX 970 ekran kartında yazılımla çok basit bir şekilde OC yapılabiliyor. Sorum şu ki ekran kartında OC yapmak için işlemcinin veya anakartın OC destekli olma şartı var mı? OC destekli olmayan anakartla yada işlemciyle ekran kartında OC yapmak mümkün mü, bir sorun çıkartır mı?

İşlemci OC'a uygun değil ise mümkün değil ama GPU yani Ekran kartına mümkün.
Anakartın da buna destekli olması lazım. Zira bir zarar verebilir.
"K" ibaresi bulunan işlemcilere yapılabilir. Bu "K" ibaresi olduğunda o işlemcinin çarpan kilidi açık ve OC'a müsait demektir.

Soruyu yeterince iyi anlamamışsın sanırım.

Ekran kartına overclock yapmak için işlemci veya anakartın bunu desteklemesine gerek yoktur. Ekran kartı anakart ve işlemciden bağımsız olarak overclock edilir.
Gtx 970 için en iyi değerler ne olmalıdır bu konuyu hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Ben bu değerlerde kullanıyorum hepsini en sona kadar çektimide stabil oluyor ama ben yinede bu değerlerde kullanıyorum.
Asus strix gtx 970;
Ekran Görüntüsü (10).png

Gpu boost clock 1400 de iken gayet stabil fakat gereksiz o kadar O.C.

Ben bu değerlerde kullanıyorum hepsini en sona kadar çektimide stabil oluyor ama ben yinede bu değerlerde kullanıyorum.
Asus strix gtx 970;Eki Görüntüle 157588

Gpu boost clock 1400 de iken gayet stabil fakat gereksiz o kadar O.C.
Paylastıgın için çok sağol başka arkadaslarında değerlerini bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı