Ekran kartında sorun var mı yok mu nasıl anlaşılır?

vilgaxq

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 2070 Super.
Ryzen 5 5600.
G.Skill 2x8 3000 MHz.
Kioxia 1TB M.2 SSD - Corsair 250 GB M.2 SSD.
A520M-A Pro
MSI PSU MAG A500dn 500W 80Plus.
LG UltraGear 144Hz.
Ekran kartımda sorun var mı yok mu bir türlü anlayamadım ara sıra siyah ekran oluyor driver çöküyor oyudan atıyor vs. fakat driverlerım güncel ve testlerde de bir sorun yaşamıyorum. Sorun neyde bir türlü çözemedim. RAM'lerde sorun yok, SSD de yok, HDD biraz eski onda olabilir fakat oyun kurulu sadece içine. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2024.12.13 - 14.55.31.85-min.png
    Desktop Screenshot 2024.12.13 - 14.55.31.85-min.png
    619,7 KB · Görüntüleme: 45
  • Desktop Screenshot 2024.12.13 - 15.03.27.06-min.png
    Desktop Screenshot 2024.12.13 - 15.03.27.06-min.png
    520,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımda sorun var mı yok mu bir türlü anlayamadım ara sıra siyah ekran oluyor driver çöküyor oyudan atıyor vs. fakat driverlerım güncel ve testlerde de bir sorun yaşamıyorum. Sorun neyde bir türlü çözemedim. RAM'lerde sorun yok, SSD de yok, HDD biraz eski onda olabilir fakat oyun kurulu sadece içine. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eski bir ekran kartı Driver'ı ile çakışıyor olabilir, eskisini silmenizi ve sonra en güncel olanı kurmanızı tavsiye ediyorum ya da driver üzerinden yapmış olduğunuz bir ayar buna sebep verebilir.
Örneğin ben görüntü keskinleştirmeyi açtım ekranda kasmalar yaşandı kapatınca akıcılığına geri döndü.

Eski bir ekran kartı Driver'ı ile çakışıyor olabilir, eskisini silmenizi ve sonra en güncel olanı kurmanızı tavsiye ediyorum ya da driver üzerinden yapmış olduğunuz bir ayar buna sebep verebilir.
Örneğin ben görüntü keskinleştirmeyi açtım ekranda kasmalar yaşandı kapatınca akıcılığına geri döndü.

Peki bunu DDU ile mi yapmam lazım illaki ben GeForce Experience'tan özel kurulum yapıyorum direk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı